Skip to content

Välkommen Emil Sundstedt!

Varmt välkommen Emil Sundstedt, ny kollega i Göteborg! Emil kommer senast från Combitech där han haft en roll som konsult inom cybersäkerhet. Han har flera års erfarenhet av arbete med it-säkerhet och kommer hos oss främst arbeta med penetrationstester.


Berätta lite mer om dig själv! Emil S_bloggbild
Jag kommer senast från en roll som konsult inom cybersäkerhet på Combitech, där jag arbetade med stort fokus på molnsäkerhet. Även i tidigare roller har jag arbetat tekniskt med it-säkerhet och har haft en väldigt teknisk inriktning de senaste fem åren. Innan jag började jobba studerade jag civilingenjörsprogrammet i datorsäkerhet på Blekinge Tekniska Högskola.

 

Vad kommer du att jobba med hos oss?
Här kommer jag främst arbeta med penetrationstester; kanske blir det även en del molnsäkerhet framöver. Jag har pentestat en hel del tidigare genom till exempel olika CTF:er och labbar, men jag har inte arbetat med det så mycket professionellt ännu. I min tidigare roll gjorde jag säkerhetstester, men det var inte riktigt ur ett pentest-perspektiv. Därför ser jag väldigt mycket fram emot att här på Knowit få arbeta mer med just pentester.

 

Varifrån kommer ditt intresse för säkerhet?
På gymnasiet läste jag en utbildning inom räddning, miljö och säkerhet. Där fick vi lära oss mycket om säkerhet i byggnader och exempelvis hur man bygger brandsäkert. I samband med detta har jag alltid haft ett intresse för it och datorer, så när det var dags att söka till universitet kombinerade jag det intresset med säkerhetstänket från gymnasiet.

Anledningen till att jag tycker det är så kul att jobba med säkerhet är bland annat möjligheten att hela tiden lära sig nya saker och ställas inför nya utmaningar. Jag har insett att det bästa sättet att lära sig hur något fungerar är att först förstöra det, och sedan bygga upp det igen. Och det är lite it-säkerhet i ett nötskal och vad man måste göra för att förstå hur en attack går till.

 

Vad gör du helst på fritiden?
Då tittar jag mycket på Netflix och så har jag ett stort hockeyintresse och följer SHL. Annars går en hel del tid till olika CTF:er, Hack the Box och liknande.

 

Tack Emil, kul att få lära känna dig lite mer. Återigen, varmt välkommen till oss!