Skip to content

Välkommen Emil Johansson!

Vårt team inom cybersäkerhet och juridik i Linköping växer och nyligen välkomnade vi Emil Johansson! Emil har ett stort intresse för teknik och kommer senast från en roll som säkerhetsanalytiker på Sectra Communications. Som konsult hos oss kommer han arbeta med att stötta våra kunder i olika frågor inom it-säkerhetsområdet.


Berätta lite mer om dig själv! Emil J_bloggbild 2
Jag kommer senast från Sectra Communications där jag i ungefär två år har arbetat med it-säkerhet. I min senaste roll där arbetade jag som säkerhetsanalytiker i en SOC, där jag bland annat hanterade nätverks- och säkerhetsrelaterade larm. Innan det hade jag en annan roll där jag arbetade med hårdvaruutveckling inom kryptografi och säkerhet.

Innan jag började jobbade studerade jag vid civilingenjörsprogrammet i elektronikdesign på Linköpings universitet. De sista två åren av utbildningen valde jag att lägga mycket fokus på it och framför allt på it-säkerhet.


Varifrån kommer ditt intresse för säkerhet?
När jag pluggade arbetade jag mycket med IoT-relaterade projekt. Jag upptäckte snabbt att säkerheten inom området inte alltid var tillräcklig. Då började jag grotta mig in i varför säkerheten saknades och vad man kunde göra åt det, och började bland annat intressera mig för penetrationstester. Och på den vägen är det!

Att jag tycker säkerhet är så spännande att arbeta med är mycket eftersom man får jobba med något som faktiskt gör skillnad. Genom att jobba med säkerhet kan jag kombinera mitt arbete med mitt intresse för teknik och samtidigt bidra till att skapa ett tryggare samhälle.


Varför börjar du på Knowit?
Det är av många anledningar, men bland annat för att jag väldigt gärna vill testa konsultyrket. Jag har provat på det litegrann tidigare och tycker att det verkar vara väldigt givande. Det ska även bli kul att få en bredd i både mina arbetsuppgifter och i de organisationer jag kommer arbeta mot och stötta inom säkerhetsområdet.


Vad gör du helst på fritiden?
Jag har en hund som jag gärna tränar, går eftersök och jagar tillsammans med, det är något jag verkligen brinner för.

 

Tack Emil! Återigen, varmt välkommen till Knowit.