Skip to content

Välkommen Elin Wallgren!

Nu välkomnar vi Elin Wallgren, ny kollega i Karlskrona! Elin har nyligen avslutat sina studier vid Blekinge Tekniska Högskola där hon utbildat sig till civilingenjör i datorsäkerhet. I våras genomförde hon sitt exjobb hos oss på Knowit, och nu är hon tillbaka och redo att kliva in i rollen som it-säkerhetskonsult. Framöver kommer Elin arbeta med fokus på att utföra penetrationstester och i höst väntar även deltagande i Cyberhjälteprogrammet.


Berätta lite mer om dig själv! Elin W_bloggbild2
Jag är uppvuxen i Lund och flyttade hit till Karlskrona för fem år sedan. Jag har precis avslutat mina studier vid BTH där jag studerat till civilingenjör i datorsäkerhet. Under sista terminen av utbildningen, i våras, genomförde jag mitt exjobb här på Knowit tillsammans med min kollega Christoffer.

Vårt exjobb gick ut på att vi skapade en penetrationstestmetod för specifika protokoll och forskade om hur det skulle kunna utformas på bästa sätt. Vi fick mycket hjälp av kollegorna på Knowit och i synnerhet från de kollegor som arbetar med pentest på Karlskrona-kontoret, vilket var väldigt värdefullt.

Varifrån kommer ditt intresse för säkerhet?
Intresset för säkerhet har kommit naturligt i samband med mitt intresse för it, och det har inte minst vuxit i takt med allt som hänt i samhället kopplat till bland annat it-attacker. Sedan gillar jag problemlösning väldigt mycket och att hitta fel och gräva sig djupare in i system. När man jobbar med it-säkerhet finns ju oftast inget facit och området utvecklas hela tiden, vilket gör det väldigt spännande att få arbeta med.

Det jag tyckte var extra intressant under utbildningen på BTH var kurserna i webbsäkerhet – där började mitt stora intresse för penetrationstester. Vi läste även en hel del kurser som berörde säkerhet i nätverk vilket jag också tyckte var väldigt spännande. Även it-forensik är ett stort intresseområde, och under tiden jag pluggade jobbade jag extra som it-forensiker hos Polismyndigheten.


Vad kommer du arbeta med här på Knowit?
Här kommer jag jobba som it-säkerhetskonsult med fokus på att utföra penetrationstester. Jag har redan hunnit komma i gång med olika uppdrag vilket är riktigt kul. Under hösten kommer jag parallellt med att jag jobbar även gå Cyberhjälteprogrammet och plugga till att ta CISSP-tentan – det ska bli väldigt roligt att få utbilda mig mer inom säkerhetsområdet och samtidigt lära känna andra nyblivna kollegor.


Vad gör du helst på fritiden?
Jag har ett tidigare sportintresse från när jag var yngre då jag spelade fotboll under nästan 10 år. Jag gillar att vara aktiv, deltar gärna i olika sporter som badminton, volleyboll eller tennis, eller så gymmar jag. Utöver det tycker jag om att umgås med kompisar. Sen är jag även en riktig film- och tv-serietittare!  

 

Tack Elin! Återigen, varmt välkommen till Knowit.