Skip to content

Välkommen Daniel Maxstad!

I maj fick vi ytterligare ett tillskott till vårt team inom cybersäkerhet och juridik i Göteborg – Daniel Maxstad! Daniel är jurist med fokus på dataskydd och integritetsfrågor. Han har tidigare erfarenhet från ett flertal olika branscher där han bland annat arbetat med immaterialrättsliga frågor. Nu är han redo för nya utmaningar som konsult hos oss!


Berätta lite mer om dig själv! Daniel M_bloggbild
Jag har senast gjort notarietjänstgöring vid förvaltningsrätt i ungefär ett och ett halvt år. Då arbetade jag brett med förvaltningsjuridik och exempelvis domskrivande samt att se över om myndighetsbeslut var förenliga med olika lagar. Under notarietjänstgöringen lärde jag mig mycket om domstolens roll i samhället och inte minst vikten av ett fungerande rättsväsende, att det blir en noggrann hantering av ärenden och att medborgaren blir sedd och hörd.

Tidigare har jag i drygt tre år arbetat med affärsjuridik, huvudsakligen it- och immaterialrättsliga frågor, på en advokatbyrå. Där jobbade jag mot både privata och offentliga aktörer med allt från personuppgiftsbehandling och kamerabevakning till varumärkes- och upphovsrättsfrågor.


Varför tycker du att dataskydd är så intressant att arbeta med?
En aspekt som jag tycker är väldigt spännande i arbetet med dataskydd är att det träffar alla olika typer av verksamheter. Dataskydd och personuppgiftsbehandling bygger ju på EU-lagstiftning och berör hela vårt samhälle.

Det gäller även att hela tiden hålla sig á jour när man arbetar med juridik kopplat till digitalisering  – det är ett rättsområde som är under utveckling just nu och det är väldigt roligt att få vara en del av det. Det är verkligen en framtidsbransch som bara kommer fortsätta utvecklas, eftersom vi ju blir alltmer uppkopplade i takt med att digitaliseringen fortgår.

Något jag tycker mycket om är att i mitt arbete få ge uttryck för min kreativitet, genom att exempelvis hålla föredrag eller utbildningar. Jag tycker mycket om retorik och den kommunikativa delen av arbetet.


Vad kommer du arbeta med här på Knowit och varför börjar du hos oss?
Jag har dataskydd som min expertis och kommer ha det som utgångspunkt, och sedan bredda mig med tiden. Jag är väldigt nyfiken på att lära mig mer om exempelvis säkerhetsskydd, compliance och informationssäkerhet i stort.

Anledningen till att jag börjar på Knowit är bland annat för att jag tycker det verkar vara både ett bra bolag och en bra samhällsaktör, utifrån det jag fått höra och kunnat läsa mig till. Jag har också fått ett bra intryck av företaget under hela rekryteringsprocessen. Det finns en framåtanda här och man jobbar med relevanta frågor kring digitalisering, samtidigt som jag har fått en väldigt bra bild av företagskulturen.


Vad gör du helst på fritiden?
Jag är lite av en mångsysslare. Jag håller gärna på med sång och musik, och även sport är ett väldigt stort intresse – jag spelar innebandy och frisbeegolf och går ofta på fotbollsmatcher. Annars tycker jag också mycket om att gå på konserter, gå ut och äta mat, eller umgås med familj och vänner.

 

Tack Daniel! Återigen, varmt välkommen till Knowit.