Skip to content

Välkommen Désirée Veschetti!

Ytterligare en kollega som vi nyligen välkomnat till vårt Stockholmskontor är Désirée Veschetti! Désirée har nästan 30 års erfarenhet av informationshantering inom statlig förvaltning och kommer senast från Riksarkivet där hon varit chef för myndighetens förvaltningsenhet samt tillförordnad chefsjurist. Här på Knowit kommer hon framöver bland annat arbeta med att utveckla vår affär inom e-förvaltning.


Berätta lite mer om dig själv!
Jag kommer senast från Riksarkivet där jag i elva år arbetat med varierande arbetsuppgifter i olika ledande positioner. Innan det har jag arbetat som jurist inom staten sedan 1995. I min karriär har jag jobbat inom blandade områden men allra mest med myndighetsstyrning, förvaltning och e-förvaltning. E-förvaltning började jag jobba med när det var alldeles nytt och har följt frågan sedan dess, även när jag inte jobbat aktivt med den, och tycker det är väldigt intressant hur medborgare möter det offentliga.

På Riksarkivet har jag framför allt lärt mig arkivbiten – bevarandet, värdering av information och sekretesshantering. Jag sökte mig där även till de delar som arbetade med just e-fövaltning eftersom det var där mitt intresse låg, och var bland annat med och drev igenom statens e-fakturalösning.


Vad tycker du gör e-förvaltning så intressant att arbeta med?
Det är ett område under ständig utveckling. I och med GDPR, Data act, AI-förordningen och annan lagstiftning har de öppna lösningar som man länge trodde på och drev fått konsekvenser. Frågan kring informationsdelning och bevarande har blivit väldigt komplex och svår samtidigt som delad data enligt många är framtiden.


Vad kommer du att jobba med här på Knowit?
Jag kommer jobba mot offentlig förvaltning, främst med e-förvaltningsfrågor och informationshantering. Kombinationen av cybersäkerhet och juridik som finns på Knowit tycker jag är både bra och viktig, och det ska bli spännande att här få prova på konsultrollen.


Vad gör du helst på fritiden?
Jag tycker mycket om att vara ute i naturen och vandra. Andra intressen är att sticka, gå på bio och kultur i allmänhet.