Skip to content

Välkommen Christoffer Willander!

Varmt välkommen Christoffer Willander, ny kollega i Karlskrona! Christoffer har nyligen avslutat sina studier vid civilingenjörsprogrammet i datorsäkerhet på Blekinge Tekniska Högskola, och genomförde under våren sitt examensarbete hos oss på Knowit. I sin roll som IT-säkerhetskonsult kommer Christoffer främst arbeta med att utföra penetrationstester och i höst väntar även deltagande i vårt Cyberhjälteprogram.

 
Berätta lite mer om dig själv! Christoffer W_bloggbild
Jag har en bakgrund som civilingenjör i datorsäkerhet, och tog i början av juni min examen vid Blekinge Tekniska Högskola i Karlskrona. Under den sista terminen av utbildningen gjorde jag mitt exjobb här på Knowit tillsammans med min kollega Elin, som också precis har börjat som konsult här.

I vårt exjobb undersökte vi sårbarheter och exploateringar i telekomprotokollen SIP och RTP. Syftet med arbetet var framför allt att skapa en metod som kan hjälpa penetrationstestare som inte har någon tidigare erfarenhet inom telekom att ta sig an ett nytt testområde – ett stort fokus för oss var att göra det så enkelt och lättillgängligt som möjligt.


Varför valde du att rikta in dig på säkerhet?
Jag har ända sedan barnsben haft ett stort intresse för teknik, och i samband med det har intresset för säkerhet vuxit fram naturligt genom åren. Tidigare höll jag på mycket med att bygga hemsidor och liknande på fritiden, vilket också bidrog till att intresset för säkerhet ökade. Under mitt sista år på gymnasiet fick jag upp ögonen för datorsäkerhetsprogrammet på BTH, och på den vägen är det.

Att arbeta med IT-säkerhet känns väldigt spännande, eftersom man får möjlighet att göra skillnad och hjälpa till att bygga ett säkrare samhälle. Inom säkerhetsområdet är jag som mest intresserad av penetrationstester och jag gillar både att testa webbsidor och mjukvaruprogram. Nätverkssäkerhet är ett område som jag också tycker är väldigt intressant, eftersom det ofta innebär att man får arbeta med komplexa system, vilket jag tycker är väldigt stimulerande.


Vad kommer du arbeta med här på Knowit?
Jag kommer arbeta med penetrations- och säkerhetstestning av olika typer av system och applikationer. I höst ska jag gå Cyberhjälteprogrammet och samtidigt plugga till att ta CISSP-tentan, vilket jag ser mycket fram emot.


Vad gör du helst på fritiden?
Framför allt tycker jag om att umgås med vänner och familj. En del träning blir det också och jag uppskattar att vara ute i naturen. Jag har även ett brinnande intresse för matlagning, så mycket tid går åt även till det!


Tack Christoffer! Kul att få lära känna dig lite mer. Återigen, varmt välkommen till Knowit!