Skip to content

Välkommen Christoffer Schmid!

Nu välkomnar vi Christoffer Schmid, ny kollega i Göteborg! Christoffer kommer senast från en roll som säkerhetskonsult på AFRY. Han har en bakgrund inom systemvetenskap och har både under sin utbildning och i sin tidigare roll fokuserat på arbete med bland annat riskhantering och ledningssystem. Nu är det dags för nya utmaningar hos oss! 

Berätta lite mer om dig själv!  image-png-Dec-18-2020-08-53-10-35-AM
Jag kommer senast från AFRY, där jag i drygt ett år har arbetat som säkerhetskonsult. Innan det har jag pluggat systemvetenskap på Högskolan i Skövde. Tidigare har jag bland annat jobbat med riskhantering och ledningssystem, vilket tillsammans med allmän organisationsstyrning är områden jag tycker är väldigt intressanta. Jag är managementinriktad och vill gärna jobba med de mjukare delarna av it.

Varifrån kommer ditt intresse för säkerhet?
Under min utbildning läste jag en introduktionskurs i informationssäkerhet och det var under den som mitt intresse för området väcktes. Främst berodde det faktiskt på läraren jag hade i kursen – han är den bästa läraren jag haft och var väldigt engagerad och retorisk. Det gjorde att jag under sista året av min utbildning, när man kunde välja egna kurser, valde att lägga till kurser inom riskhantering och it-forensik.

Det jag tycker om med säkerhet är att det är ett så stort och komplext område – det finns så många vägar att gå och så mycket att lära sig mer om. Samtidigt är det något som hela tiden påverkar vårt vardagliga liv. Såhär i början av karriären ser jag fram emot att få jobba brett och prova på olika saker!

 Varför börjar du på Knowit?
Jag tycker att Knowit är ett väldigt intressant och framåtsträvande bolag. Jag fick även en väldigt bra känsla när jag pratade med Petra Strokirk, som är konsultchef inom cybersäkerhet och juridik i Göteborg, under rekryteringsprocessen. Möjligheten till att få jobba med ett brett utbud av branscher och uppdrag känns också spännande.

Att Knowit fokuserar mycket på individens utveckling är också viktigt för mig, det är något jag är väldigt fokuserad på. I höst kommer jag att gå Cyberhjälteprogrammet, vilket jag ser mycket fram emot!

Vad gör du helst på fritiden?
Om det är hockey på TV så tittar jag gärna på det. Jag följer Färjestad, så jag är nästan i fiendeland just nu! Utöver det tycker jag om att träna på gym, kolla på serier och umgås med vänner. Jag spelar även gitarr och försöker bli bättre på det. Sedan är börsen och aktier ett annat stort intresse!

Tack Christoffer! Kul att få lära känna dig lite mer. Återigen, varmt välkommen till oss!