Skip to content

Välkommen Christian Jarnevall!

Välkommen Christian Jarnevall, ny kollega i Stockholm! Christian har en bakgrund inom it och har de senaste två åren arbetat med fokus på identitets- och behörighetshantering, IAM, hos Praktikertjänst. Nu blir han en del av IAM-teamet hos oss på Knowit och ser fram emot att framöver stötta våra kunder i olika uppdrag inom området.
 

Berätta lite mer om dig själv! Christian J
Jag har en bakgrund inom data- och systemvetenskap och har tidigare arbetat i olika roller inom it på bland annat Volvo och Axfood. Senast kommer jag från Praktikertjänst, där jag jobbat i ungefär fem och ett halvt år. Där har jag haft flera olika roller och jag har bland annat jobbat med support, teknisk installation ute hos kund samt drift och integrationer. De senaste två åren har jag dock fokuserat på Omada, vilket är en produkt för IAM. I samband med det har jag jobbat med allt ifrån planering till implementation och drift av systemet.

Anledningen till att jag började arbeta med IAM var att jag blev rekommenderad till en projektledare inom området och på den vägen är det – det tog därefter inte lång tid innan jag verkligen hade fastnat för det. Jag tycker det är kul med nya utmaningar och ser fram emot att här på Knowit få djupdyka ännu mer inom olika aspekter av just IAM.


Varför tycker du IAM är så intressant att arbeta med?
Jag har tidigare jobbat i stora organisationer som av naturen har många identiteter och behörigheter. När jag upptäckte och började arbeta med IAM tyckte jag att det var intressant att få en överblick över organisationen och fånga upp de delar som av någon anledning inte fungerade och återfå kontrollen över dem. Jag tyckte även att arbetet innehöll en lagom mix av teknisk kompetens och det mer organisatoriska med mjuka värden. Jag hade också mycket dialog med övriga avdelningar och hjälpte bland annat till med att hålla utbildningar för dem. Eftersom jag tycker att det är väldigt kul att få jobba med människor så uppskattade jag även den delen mycket.

Intresset för säkerhet generellt har kommit med tiden. Det är något jag länge har sett som intressant och roligt; när GDPR slog igenom blev det förstås ett stort fokus på säkerhet, kontroll av identiteter och behovet av att helt enkelt få mer ordning på saker. Det är roligt att arbeta med att skapa just den kontrollen och sy ihop det hela, och i samband med det även få koll på vad man får för identiteter och behörigheter.


Vad gör du helst på fritiden?
Träning är ett stort fritidsintresse och jag tränar väldigt mycket varierat; allt ifrån styrketräning och kondition till bordtennis och kickboxning. Jag försöker blanda så mycket det går så att det inte blir för enformigt. Utöver det tycker jag också om matlagning och förstås att umgås med nära och kära.
 

Tack Christian! Återigen, varmt välkommen till oss.