Skip to content

Välkommen Carlos Marjasin!

Idag välkomnar vi Carlos Marjasin, ny kollega sedan 1 december! Carlos kommer närmast från Actsec där han arbetat i en säljande roll med fokus på säkerhet avseende person, information, egendom samt kris och kontinuitet. Med snart 18 år i säkerhetsbranschen har han en djup förståelse för området och beskriver sitt arbete som att fungera som en brygga mellan verksamhet och teknik.

Välkommen Carlos! Kul att ha dig här. Berätta gärna lite mer om dig själv.
Jag har sedan år 2000 arbetat i säkerhetsbranschen och alltid med fokus på försäljning. Jag är ingen tekniker i grund och botten utan jag förklarar istället vad som görs och varför på ett lättförståeligt sätt, men inte hur. Bland tidigare arbetsgivare hittar ni Sungard (förut Infosec) och 2Secure Inspect it. 2014 var jag med och startade upp Actsec.

När jag var yngre var tanken att jag skulle bli hockeyproffs och allt var utstakat. Jag spelade i Huddinges A-lag, åkte till Kanada och spelade i de högsta juniorligorna. När jag var runt 20–21 år krossades drömmen då jag drabbades av både hjärtmuskelinflammation och trasigt korsband. Då fick jag någon form av 40-årskris trots att jag var hälften så gammal. Vissa av mina vänner spelade hockey, andra pluggade. Jag hamnade någonstans mittemellan. För att få ett miljöombyte bosatte jag mig i Spanien, där jag har rötter på min pappas sida, och arbetade bland annat som reseledare. Efter nio år i Spanien träffade jag min nuvarande fru, Elin, norska, och efter ett år i Norge landade vi i Sverige igen. Av en slump träffade jag då en gammal bekant som arbetade som penetrationstestare och jag började intressera mig alltmer för säkerhetsområdet.

Det är otroligt intressant att attityden mot säkerhet har genomgått en så stor förändring. När jag började i branschen år 2000 visste knappt någon kund vad pentester är för något. Det har hänt mycket under dessa år - nu prioriteras säkerhet och många privatpersoner och enskilda individer vet vad säkerhet är och varför det är så viktigt. Det finns en större förståelse för helheten och att man på kontinuerlig basis måste arbeta med hela säkerhetsspektret.

Vad kommer du att arbeta med hos oss?
Jag kommer att stötta i rekryteringen för våra säkerhetstjänster i Sverige och fortsätta utveckla långsiktiga kundrelationer. Under min karriär har jag byggt upp ett brett nätverk, haft personalansvar och varit med i otaliga rekryteringsprocesser. Det ska bli spännande och roligt att få arbeta mer aktivt med rekrytering och utveckla mig själv inom ett område som just nu ligger något utanför min comfort zone. Att jag börjat på Knowit känns väldigt bra - kollegorna är trevliga, otroligt bra på det de gör och prestigelösa. Det känns kul!

Härligt Carlos. Hur är du som person?
Jag är en pratglad person som har nära till skratt. Jag är en riktig sportnörd, oavsett sport, och skulle gärna ha flera TV-apparater igång samtidigt hemma så att jag kan följa olika sporter parallellt. Att skjutsa, följa med och stötta mina två barn i sina respektive sporter, hockey och handboll, är ett nöje. Jag tycker om att cykla, fiska, åka skidor samt resa när tillfälle ges och jag försöker komma iväg till gymmet ett par gånger i veckan. När jag fyllde 40 år åkte jag tillsammans med några vänner till Panama och fiskade. När jag fyller 50 planerar vi att köra en coast to coast i USA med start i New York, förbi Miami, Mississippi, Los Angeles, San Francisco, Las Vegas och avslut I Chicago.

Låter häftigt! Varmt välkommen till oss Carlos!