Skip to content

Välkommen Carl Knudsen!

Nu välkomnar vi Carl Knudsen, ny kollega i Stockholm! Carl har lång erfarenhet som affärs- och chefsjurist och ledare. Han kommer senast från Telia, där han de senaste åren har fokuserat alltmer på arbete med säkerhetsskydd. I sin roll som konsult hos oss på Knowit ser Carl fram emot att stötta våra kunder i deras säkerhetsskyddsarbete.

Välkommen Carl! Berätta lite mer om dig själv. Carl Knudsen 2
Jag har nästan trettio års erfarenhet som affärsjurist i vid bemärkelse. Senast kommer jag från Telia, där jag länge haft flera roller som chefsjurist. År 2014 började jag i allt större utsträckning arbeta med säkerhetsskyddsfrågor och har sedan dess varit djupt involverad i Telias säkerhetsskyddsarbete.

I samband med min senaste roll har jag jobbat med implementeringen av säkerhetsskyddslagens alla delar, såväl strategiskt som operativt. Efter ett tag kände jag att jag nått en punkt i karriären där jag vill ägna mig åt det jag tycker är allra roligast och jag ville fortsätta utvecklas inom säkerhetsskyddsområdet. Då var Knowit ett naturligt val, och här kommer jag arbeta brett med säkerhetsskydd.
 

Varför börjar du på Knowit?
Knowit har ett fantastiskt gott renommé på marknaden. De som arbetar här vittnar om att det är en bra arbetsplats att vara på. Dessutom är jag av uppfattningen att Knowit definitivt ligger i framkant, inte minst inom juridikområdet vilket är det jag har mest erfarenhet av.

Vad gör säkerhetsskydd så intressant att arbeta med?
Jag har en bakgrund som reservofficer och Sveriges säkerhet i bred bemärkelse har alltid intresserat mig. Det är otroligt viktigt och det jag brinner för. Inom säkerhetsskyddsområdet får man fortfarande bryta ny mark och lösa frågor som ingen har löst förut, samtidigt som man bidrar till byggandet av ett säkrare samhälle.

Vad gör du helst på fritiden?
Det varierar lite. Jag är en periodare när det gäller träning och ägnar mig främst åt traditionell styrketräning. Av och till plockar jag fram min gitarr och spelar, jag läser också gärna och tycker om att resa. Matlagning är ett annat stort intresse – det är avkopplande och man kan passa på att rensa tankarna.