Skip to content

Välkommen Anton Lindahl!

En ny kollega inom cybersäkerhet och juridik hos oss på Knowit är Anton Lindahl! Anton är jurist med inriktning mot it-rätt och har ett stort intresse för dataskydd och digitalisering. I sina tidigare roller har Anton bland annat arbetat med allmän bolagsrätt och transaktioner. I rollen som konsult hos oss kommer han fokusera på dataskydd och arbeta brett inom området.

Välkommen Anton! Berätta lite mer om dig själv. Anton Lindahl 2
Jag kommer senast från Attunda tingsrätt där jag i ett och ett halvt år har arbetat som tingsnotarie. Där arbetade jag främst med förhandlingar, vare sig det gällde brottsmål, tvistemål eller andra ärenden av olika slag, samt med handläggning av de mål som fanns på tingsrätten tillsammans med ansvariga domare.

Innan min tid som tingsnotarie arbetade jag som biträdande jurist på advokatbyrån DLA Piper. Där var jag en del av företagets corporate-grupp och arbetade bland annat med transaktioner, förvärv av bolag och allmän bolagsrätt.

Varför börjar du på Knowit och vad kommer du att arbeta med här?
Jag har en klasskompis från universitet som arbetar här, och hon har tidigare berättat väldigt mycket positivt om Knowits kultur och hur kul man har det här. Jag förstod även snabbt att Knowit arbetar i mixade team inom cybersäkerhets- och juridikområdet och att man jobbar ihop på ett sätt där man utbyter kunskap med varandra. Det passade mig perfekt eftersom jag inte enbart är intresserad av juridik utan även av teknik i stort. Allt det positiva jag fick höra förstärktes även under rekryteringsprocessen, och det känns väldigt roligt att nu vara på plats. I min roll som konsult kommer jag framöver arbeta med inriktning mot dataskydd.

Varifrån kommer ditt intresse för dataskydd?
Dataskydd är något jag varit väldigt intresserad av länge, men som jag aldrig fått möjlighet att utforska riktigt. Därför känns det som att jag nu riktar in mig mot helt rätt område.

Anledningen till att jag tycker att just dataskydd är så intressant är för att det är ett framtidsområde, som är både aktuellt och i ständig förändring. Det gör dataskydd väldigt intressant att arbeta med, eftersom man aldrig blir helt fullärd.

Vad gör du helst på fritiden?
Då blir det mycket sport och resande. Jag har spelat fotboll hela mitt liv och kör fortfarande lite korpen. Det blir även en del racketsporter samt skidor och snowboard, som även de varit stora intressen hela livet.