Skip to content

Välkommen Anna Johansson!

Varmt välkommen säger vi nu till Anna Johansson, ny kollega i Göteborg! Anna skrev sitt exjobb hos oss i våras och är nu tillbaka och redo att ta sig an rollen som säkerhetskonsult. Hon har nyligen avslutat sina studier inom systemvetenskap vid Göteborgs universitet och intresserar sig lite extra för bland annat samhällssäkerhet. Hon är även en av deltagarna i årets Cyberhjälteprogram!

Berätta lite mer om dig själv!
Jag kommer från början från Tjörn och har de senaste åren studerat systemvetenskap på Göteborgs universitet. Anledningen till att jag valde just den utbildningen är att den är väldigt bred, vilket jag uppskattar. Jag valde inriktningen it, människa och organisation, som innehöll mycket tekniskt men även mycket kring hur de tre områdena interagerar.

Jag tog examen från universitetet i somras och skrev i våras mitt exjobb här på Knowit. Med exjobbet var mitt mål att gräva ner mig i något som jag både tyckte var kul och som jag kunde ta med mig in i arbetslivet. Detta gjorde att jag tillsammans med en klasskompis landade i att skriva om säkerhetsskydd. Mer specifikt tittade vi på hur långt man kommer med ISO27001 i kraven från den nya säkerhetsskyddslagen och hur organisationsmiljön påverkar detta.

Jag lärde mig väldigt mycket genom exjobbet och det gjorde även att jag fick ett ännu större intresse för samhällssäkerhet; det händer mycket inom området och som medborgare påverkas man direkt. Mitt intresse för säkerhet i stort är dock långvarigt. Jag tycker det är ett otroligt spännande område - man måste ständigt hålla sig på tårna och hänga med i vad som händer eftersom det hela tiden kommer nya tekniker, hot och annat.

Vad kommer du att jobba med hos oss?
Bland annat kommer jag att hjälpa kunder med säkerhetsstrategier, både inom offentliga och privata organisationer. Där tror jag att min ganska tekniska bakgrund kommer hjälpa mig mycket. Jag deltar just nu även i Cyberhjälteprogrammet vilket är jättekul.

Det var självklart för mig att komma tillbaka till Knowit efter att jag skrev mitt exjobb. Den härliga energin och samarbetskulturen som finns här är något som varit genomgående i alla möten jag haft, och kollegorna är otroligt kunniga och delar gärna med sig av sin kunskap. Jag tycker även det är viktigt att vi arbetar för att skapa ett hållbart digitalt samhälle. Många är inte medvetna om de hot som kan finnas i omvärlden och det blir därför viktigt att skapa ett tryggt samhälle på riktigt, eftersom de största hoten idag är digitala.

Vad gör du helst på fritiden?
När jag har tid över så reser jag gärna, helst till ställen där jag inte varit tidigare. Härnäst vill jag gärna utforska mer av Europa och då främst Östeuropa. Sedan umgås jag väldigt mycket med familj och vänner eller tränar.

Tack Anna, varmt välkommen tillbaka till oss!