Skip to content

Välkommen Anders Römert!

Nu välkomnar vi Anders Römert till oss på Knowit! Anders kommer närmast från Norrköpings kommun där han de senaste tre åren haft rollen som CTO. Han har lång erfarenhet av arbete i olika chefsbefattningar, både inom privat och offentlig sektor. Nu blir han regionsansvarig och konsultchef på vårt Linköpingskontor!

Berätta lite mer om dig själv!
Från allra första början har jag en bakgrund inom försäljning och marknadsföring, vilket jag tillsammans med industriell ekonomi studerade på universitetet. Jag har arbetat i it-branschen sen –98 och har tidigare i karriären arbetat mycket med it-infrastruktur, inom både privat och offentlig sektor. Sen år 2000 har jag arbetat i olika ledande befattningar, bland annat som platschef och konsultchef på olika konsultbolag.

Jag kommer senast från den kommunala sektorn och har i tre år arbetat som CTO på Norrköpings kommun. Där ansvarade jag bland annat för hela kommunens nät, datacenter, applikationsdrift, systemutveckling och integration.

Här på Knowit kommer jag arbeta som regionsansvarig och konsultchef i Linköping, och kommer främst jobba med att bygga upp vår marknad i området, träffa kunder och hitta fler nya medarbetare. Att få kontoret att expandera är min målsättning!

Varifrån kommer ditt intresse för säkerhet?
Under alla de år som jag arbetat inom it-branschen har företagsinformation blivit allt mer exponerad. Ofta finns inte tillräckligt mycket förståelse för hur den viktigaste informationen, det mest skyddsvärda, ska hanteras och skyddas. Hur lätt eller svårt det är att komma åt företagsinformation, och hur utsatt en organisation kan vara för de som inte vill den väl, är en aspekt som allt för ofta glöms bort.

På tidigare arbetsplatser har jag många gånger varit med om diskussioner där man pratat mycket om effektivisering, kostnadsbesparingar och annat, medan säkerhet ofta förbises. Det är till stor del i detta mitt eget intresse grundar sig; hur man ska lyfta säkerhetsfrågan till ledningsnivå och få andra att förstå detta komplexa område på ett enkelt och jordnära sätt. Även digitaliseringen som ligger framför oss, och hur den kommer påverka både hur exponerade vi är och hur vi skyddar oss, tycker jag är väldigt intressant!

Vad gör du helst på fritiden?
Då umgås jag gärna med min familj, och jag tycker även mycket om att träna – just nu blir det mycket thaiboxning och på vintern åker jag skidor och bräda. Utöver det så gillar jag också att snickra och fixa saker i hemmet!

Tack Anders, kul att få lära känna dig lite mer! Återigen, varmt välkommen till oss.