Skip to content

Välkommen Anders Nyström!

Ytterligare en kollega som nyligen börjat hos oss är Anders Nyström! Anders har över tjugo års erfarenhet av arbete med identitets- och behörighetshantering, IAM, och kommer senast från en roll som lösningsarkitekt på ID North. Som konsult hos oss kommer han ha ett fortsatt fokus på IAM och blir en del av vårt team inom området. 


Berätta lite mer om dig själv! Anders N_bloggbild 2
Jag kommer senast från ID North, där jag i drygt sex år har arbetat uteslutande med IAM och inom det framför allt med IGA, identity governance and administration. Totalt har jag arbetat med olika delar av IAM-området i ungefär tjugo år. Jag har jobbat med allt från behörighetshantering och skapandet av identitetsprocesser till rådgivning, programmering och konfigurering. Tidigare i karriären har jag även arbetat med detta en hel del utomlands, framför allt under några år då jag frilansade.


Varför tycker du IAM är så intressant att arbeta med?
En stor anledning är att man får jobba med en blandning av högt och lågt – allt från att man ska få stora, allmänna processer att fungera till att man behöver göra minimala ändringar i koden. Det tycker jag är väldigt kul. Utöver det så är det också spännande att få arbeta i en sådan växande marknad.

Under de år som jag arbetat med IAM har området förstås förändrats och utvecklats väldigt mycket; bland annat har det blivit större fokus på molnlösningar och governance har blivit alltmer viktigt. Förståelsen för cybersäkerhet i allmänhet har enligt min åsikt även breddats mycket de senaste åren – fler företag har nu en förståelse för vikten av att arbeta med säkerhet och att det finns stora risker med att inte göra det.


Vad kommer du att jobba med hos oss?
Här på Knowit kommer jag främst arbeta som lösningsarkitekt inom IAM och IGA. Inom det tycker jag att arkitektur är väldigt intressant och jobbar gärna med att förbättra IAM-processer. Det var länge sedan jag arbetade i en konsultverksamhet och jag ser fram emot att nu få göra det igen, inte minst med tanke på all den kompetens som finns samlad här.


Vad gör du helst på fritiden?
Då umgås jag allra helst med min familj – jag har två döttrar så mycket fritid spenderas förstås tillsammans med dem!

 

Tack Anders! Återigen, varmt välkommen till Knowit.