Skip to content

Välkommen Anders Lindell!

Nu välkomnar vi Anders Lindell, ny kollega i Göteborg! Anders kommer senast från Ascom där han sedan 2001 arbetat som global it-chef och it-säkerhetschef. Med stort intresse för säkerhet och en bred erfarenhet inom området ser han nu fram emot att stötta våra kunder i Göteborgsområdet!

Berätta lite mer om dig själv!
Jag har arbetat inom it-branschen sedan slutet av 80-talet och har de senaste 27 åren jobbat på Ascom i Göteborg. Det är ett globalt företag med runt 30 kontor och många olika verksamheter; även om jag varit baserad i Göteborg har det alltid varit mycket internationellt arbete. Sedan 2001 har jag där haft rollen som global it-chef och it-säkerhetschef. Jag ansvarade då för hela it-området, förutom applications management, och var chef för ett internationellt team med personer från ett antal olika länder och kulturer.

Tillsammans med det har jag i mina tidigare roller jobbat mycket med bland annat infrastruktur och kommunikation, penetrationstester och att genomlysa lösningar från tredje part. Jag ser fram emot att nu få spetsa in mig och fokusera ännu mer på säkerhetsområdet. Det ska också bli väldigt kul att byta sida och sätta mig på konsultsidan!

Hur kommer det sig att du är så intresserad av säkerhet?
Säkerhet är en central del i mig som människa och något jag alltid tänkt på automatiskt. Det var därför jag efter en tid på Ascom hoppade på jobbet som säkerhetschef inom främst it men även inom fysisk säkerhet. Just säkerhet är helt enkelt något som alltid varit centralt i alla saker jag gjort. Oavsett om det handlar om att bygga infrastruktur, brandväggar eller något annat så är säkerheten alltid närvarande och måste finnas med i allt man gör.

Jag skulle alltså säga att mitt intresse för säkerhet grundar sig i min personliga läggning. Jag är gammal scout och är van vid att alltid vara redo – om det går åt skogen är det bra att ha tänkt efter före, och jag brukar ofta vara den som har gjort det. Jag gillar även problemlösning och går igång när något blir riktigt krångligt. Jag har jobbat mycket med drift, och skulle nog säga att jag är som bäst när allt ser ut att vara en rykande hög som har brunnit ner ordentligt. Då tycker jag livet är kanon!

Vad gör du helst på fritiden?
Då spenderar jag gärna tid med familjen eller fixar olika grejer med huset eller båten. Naturen är också något som alltid har varit väldigt viktigt för mig – jag bor mellan havet och skogen, så det kan inte bli bättre. Den senaste tiden är även jakt ett nytt intresse som jag upptäckt vilket passar mig väldigt bra med tanke på naturintresset! 

Tack Anders! Kul att få lära känna dig lite mer. Återigen, varmt välkommen till oss!