Skip to content

Välkommen Anders Glad!

Nu välkomnar vi Anders Glad! Anders har över 20 års erfarenhet av säkerhetsbranschen och kommer senast från en roll som lösningsarkitekt inom it- och informationssäkerhet på CGI. Med kunskaper inom områden som offentlig upphandling, säkerhetsskydd och compliance kommer han framöver att stötta våra kunder i Göteborgsområdet!


Berätta lite mer om dig själv!
Jag kommer senast från CGI, där jag arbetat i tio år i olikaroller. Senast har jag arbetat som lösningsarkitekt inom it- och informationssäkerhet och var innan dess it-säkerhetsansvarig för outsourcingverksamheten. I rollen som lösningsarkitekt har jag bland annat arbetat med stora upphandlingar och tagit fram lösningar efter kunders krav och behov vad gäller arkitektur och prissättning.

Jag har en teknisk bakgrund, men har under min karriär gått från att arbeta med it-säkerhet mot att arbeta mer med informationssäkerhet. Bland annat har jag erfarenhet inom olika former av offentlig upphandling, säkerhetsskydd, teknisk projektledning samt ledningssystem inom informationssäkerhet och revisioner. Jag har även stor erfarenhet av jobb mot offentlig sektor i olika former.

Varifrån kommer ditt intresse för säkerhet?
Det är något som har växt fram under åren! Från början hade jag inte ett specifikt mål mot att arbeta med säkerhet – det blev interagerat med andra arbetsuppgifter. Intresset växte, och sedan ungefär 20 år tillbaka i tiden har säkerhet i olika former upptagit hela min yrkesverksamma tid! Mina specialområden är arkitektur tillsammans med compliance, samt uppföljning och revision mot olika former av standarder, så som ISO 27000 i olika former.

 
Vad kommer du att jobba med hos oss?
Bland annat kommer jag att jobba med rådgivning, compliance och kravställningsarbete inom informationssäkerhet ute hos våra kunder. Jag är van vid att vara på leverantörssidan, så där har jag en del erfarenhet att komma med till de kunder som ska upphandla inom säkerhet.

Jag kommer arbeta i Göteborg och ser fram emot att få utforska kunder inom närområdet – en anledning till att jag börjat på Knowit är att det är ett företag med en intressant kundbas som även satsar på lokal närvaro!

Vad gör du helst på fritiden?
Jag håller på mycket med hundar och olika former av hundsport, så jag är ofta ute i skog och mark och på olika klubbar. Jag bor utanför Göteborg och har nära till kusten, så förutom friluftsliv i skogen så blir det även en hel del friluftsliv vid havet.

Tack Anders, kul att få lära känna dig mer! Varmt välkommen till oss.