Skip to content

Välkommen Alexander Lindqvist!

Nu välkomnar vi Alexander Lindqvist, ny kollega i Göteborg! Alexander kommer senast från en konsultroll på Capgemini. Han är systemvetare i grunden och har de senaste två åren studerat till en master i cybersäkerhet. I sina tidigare roller har Alexander bland annat arbetat med olika typer av utveckling. Här på Knowit kommer han fortsatt arbeta med utveckling men med mer fokus på säkerhetsarkitektur inom mjukvaruutveckling.

Välkommen Alexander! Berätta lite mer om dig själv. Alexander Lindqvist 2
Jag kommer senast från Capgemini där jag arbetat mycket med utveckling av affärssystem. Efter en tid där tog jag tjänstledigt och flyttade till Finland för att studera till en master inom cybersäkerhet, och har sedan jag flyttade tillbaka till Sverige igen börjat arbeta alltmer säkerhetsinriktat.

Inom cybersäkerhetsområdet tycker jag att säkerhet i mjukvara och säkerhetsarkitektur är extra intressant. Det är även något jag arbetat brett med innan; hur man tar fram en plan för säkerhetsarkitekturen och hur man sätter upp den rent tekniskt.

Cybersäkerhet är också något jag ägnat mig åt väldigt mycket på fritiden och som jag länge, säkert ett decennium, haft ett stort intresse för. Det har även ofta varit en del av de roller jag haft tidigare i min karriär, när jag till exempel utvecklat en del säkerhetskomponenter. Det var i samband med att jag kom in på säkerhet mer och mer i mina tidigare roller som jag började intressera mig för en karriär inom området och därför valde att studera masterutbildningen. 

Varför tycker du cybersäkerhet är så intressant?
Det är ett spännande område som hela tiden förändras, vilket gör att man måste hänga med i svängarna och att man hela tiden blir utmanad. Utöver det känns också det arbete man utför väldigt viktigt – jag gillar den tekniska utmaningen som det medför samtidigt som man bidrar till något som skapar ett värde för hela samhället.

Varför börjar du på Knowit?
Jag har sedan tidigare uppfattat Knowit som ett företag med bra rykte och med intressanta roller inom cybersäkerhetsområdet. Jag uppskattar även Knowits kultur och värderingar; de stämmer bra överens med hur jag ser på världen och vad jag värdesätter.

Jag har redan hunnit påbörja ett uppdrag där jag kommer arbeta med säker utveckling och säkerhetsarkitektur. Det är alltså vad som är i scopet just nu, sedan får jag se om jag kanske testar något annat! 

Vad gör du helst på fritiden?
Då spelar jag gärna golf eller är ute i naturen, och så reser jag en hel del – jag tycker mycket om att åka på road trips. Även klättring är ett intresse, och så umgås jag såklart gärna med vänner och familj.