Skip to content

Välkommen Åsa Thorin!

Välkommen Åsa Thorin, ny kollega i Linköping! Åsa har trettio års erfarenhet av it-branschen och har tidigare arbetat i roller som bland annat informationssäkerhetschef, dataskyddsombud, produktägare och utvecklare, till stor del inom offentlig sektor. De senaste åren har hon specialiserat sig mot ledningssystem för informationssäkerhet, ISO 27000-serien, dataskyddsfrågor och krishantering. Nu kliver Åsa in i en roll som informationssäkerhetskonsult hos oss på Knowit!
 

Välkommen Åsa! Berätta lite mer om dig själv. Åsa Thorin 2
Jag började min karriär som utvecklare inom en myndighet, och gick sedan vidare till att arbeta på ett produktbolag. Därefter har jag, bland annat via uppköp, blivit erbjuden och fått möjligheten att prova på en mängd olika roller – jag har, utöver rollen som utvecklare, arbetat som testare, teknisk projektledare och varit konsult. Senare i karriären har jag bland annat arbetat som leveranschef och produktledare för en produkt inom diarieföring i offentlig förvaltning. Jag jobbade även med sälj, marknadsföring och kravhantering för hela tjänsten. I samband med detta blev mitt intresse för säkerhet allt större, eftersom en stor del av arbetet handlade om att möta myndigheternas krav och skapa säkra tjänster.

Mitt intresse för säkerhet i allmänhet har dock funnits med från början och inte minst under hela den tid jag arbetade som utvecklare. De senaste åren har jag därför riktat in mig på arbete just inom informationssäkerhetsrådet och har sedan 2017 främst arbetat med införande av ISO27000, dataskyddsfrågor och krishantering, främst i roller som dataskyddsombud och informationssäkerhetschef.
 

Vad gör säkerhet så intressant att arbeta med?
Det är spännande område, och för mig som brinner för ordning, reda och kvalitet passar det perfekt. Att arbeta med att skydda individers integritet gör det förstås även till ett väldigt betydelsefullt område att få jobba inom. När det kommer till att arbeta med just ISO27000 är det intressant eftersom det är så otroligt brett och man får jobba med säkerhet inom så många olika aspekter.

Varför börjar du på Knowit?
Jag har tidigare haft mycket med Knowit att göra på olika sätt och har fått en bra bild av företaget. Jag ville dels komma till ett företag med bra rykte och bra kultur samt vara i ett sammanhang med fler som gillar säkerhet på samma sätt som jag. Och det har jag verkligen hittat här!
 

Vad gör du helst på fritiden?
Då läser jag gärna böcker eller ägnar mig åt diamantmålning, och så blir det en del dansträning. Jag är väldigt nördig när det gäller allt och läser många böcker om säkerhet, förstås, men även om hälsa, personlig utveckling och liknande.