Skip to content

Möt deltagarna i årets Cyberhjälteprogram!

Under hösten genomförs för sjätte gången Cyberhjälteprogrammet, ett traineeprogram inom cybersäkerhet och juridik, hos oss på Knowit Cybersecurity & Law. Här kan du läsa mer om programmet och om årets deltagare.

Målet med Cyberhjälteprogrammet är att vara den snabbaste vägen till att kunna arbeta självständigt med cybersäkerhet och relaterad juridik. Utöver att en dag i veckan ta del av föreläsningar och arbeta med case kopplade till olika relevanta områden studerar deltagarna till att ta antingen CISM- eller CISSP-tentan. 

Programmet riktar sig främst till nyexaminerade studenter eller de som är nya inom cybersäkerhetsområdet. Läs mer om årets deltagare – som alla är nyblivna konsulter hos oss på Knowit – här: 

Elise Tschudi Dahlelise

Hei, mitt navn er Elise Tschudi Dahl og jeg jobber for Knowit i Oslo. Jeg er utdannet jurist og har tidligere jobbet ved Folkehelseinstituttet. Hos Knowit jobber jeg med juridisk bistand innenfor personvern/dataskydd og er den del av vår SmartCISO tjeneste. Dette semesteret skal jeg ta CISM sertifisering som en del av cyberheltprogrammet, og jeg gleder meg til å lære mer om tverrsnittet mellom personvern, sikkerhet og teknikk. Dette er også hovedgrunnen til at jeg søkte meg til Knowit, jeg ønsker å jobbe tverrfaglig og kunne gi god praktisk veiledning. På fritiden blir det som nordmann mye ski på vinteren, og ellers spiller jeg tennis, klatrer og er mye med venner og familie.

Andreas Fredriksonandreas fredrikson

Hejsan, mitt namn är Andreas Fredrikson och jag arbetar som cybersäkerhetskonsult på Knowit i Göteborg. Jag deltar i Cyberhjälteprogrammet hösten 2023 och riktar studierna mot CISSP-certifieringen, samt kommer parallellt delta i vår affär inom fordonsbranschen där vi säkrar framtidens uppkopplade bilar.

Jag tog examen från det systemvetenskapliga programmet vid Göteborgs universitet i våras efter att ha genomfört examensarbetet med inriktning mot det systematiska informationssäkerhetsarbetet i svenska kommuner. Parallellt med studierna jobbade jag med incidenthantering i en Security Operations Center, och har innan dess tjänstgjort som specialistofficer i Försvarsmakten. Utöver studier spenderas delar av fritiden för tillfället på att göra min nuvarande oregelbundna träning mer regelbunden.

Jag ser fram emot en intensiv men väldigt lärorik höst med Cyberhjälteprogrammet hos Knowit!

David Kaarledavid

Hej, jag heter David Kaarle och jag har nyligen tagit min examen inom Systemvetenskap på Linköpings universitet med inriktning inom management & verksamhetsutveckling. I våras skrev jag mitt första exjobb som handlade om informationssäkerhet & informationssäkerhetskultur på ett svenskt universitet och det var under den tiden mitt starka intresse för IT-säkerhet började växa.

Det som fått mig så intresserad av IT-säkerhetsområdet är att det är ett område som ständigt förändras och att det hela tiden uppkommer nya risker och hot relaterade till IT.

Nu i höst kommer jag att delta i Cyberhjälteprogrammet med målet att lära mig mer om informationssäkerhet och klara CISM-tentan. Mellan jobb och plugg inför CISM-tentan, både tränar och tävlar jag i padel sedan 5 år tillbaka.

Magnus Olssonmagnus

Jag är 31 år och tog i våras examen som civilingenjör i teknisk fysik på KTH i Stockholm. Jag läste masterprogrammet tillämpad matematik med inriktningen matematik för datavetenskap. Under sista vårterminen genomförde jag mitt masterexamensarbete i samarbete med Knowit i Stockholm. Arbetet fokuserade på Identity and Access Management (IAM) och gick ut på att tillämpa machine learning för att effektivisera införandet av rollbaserad åtkomstkontroll. Min utbildning har hjälpt mig utveckla en god problemlösningsförmåga som jag har bestämt mig för att tillämpa på just IAM som är det område jag kommer arbeta med här på Knowit. Parallellt med Cyberhjälteprogrammet fokuserar jag därför på upplärning inom IAM för att så snart som möjligt kunna ta mig an kunduppdrag. Dessutom har jag för avsikt att certifiera mig som CISSP i början av 2024.

Carl Johanssoncarl johansson

Hej där! Jag heter Carl Johansson tog nyligen examen från civilingenjörsprogrammet i datorsäkerhet på Blekinge Tekniska Högskola. Sedan början av september arbetar jag som cybersäkerhetskonsult och penetrationstestare på Knowit i Karlskrona. Jag skrev även mitt examensarbete med Knowit under våren tillsammans med dåvarande kurskamrat och nuvarande kollega Andreas, vi skrev vårt examensarbete om säkerhet i satellitinternetsystem vid användning i högriskzoner.

Då min utbildning fokuserade mycket på den tekniska säkerheten inom IT så kommer det bli mycket intressant att utforska hur juridiken spelar en roll i säkerhetsarbetet.

På min fritid är jag mycket aktiv med både gym och kampsportsträning. Jag har även ett stort musikintresse och har spelat trummor i många år. Med det sagt ser mycket fram emot att vidare utveckla mina kunskaper och få lära känna alla nya kollegor på Knowit.

Andreas Kvantandreas kvant

Hej, mitt namn är Andreas Kvant och jag har äran att delta i Cyberhjälteprogrammet i höst. Jag har spenderat mina senaste år med att ta examen som Civilingenjör inom Datorsäkerhet på BTH i Karlskrona. Den närmsta tiden kommer jag studera inför CISSP-certifieringen och jobba med penetrationstester. I våras tog jag och min kollega Carl Johansson en titt på säkerheten i internet via satellit genom vårt examensarbete tillsammans med Knowit, och det var en naturlig övergång att söka jobb på Knowit i Karlskrona efter det.

I mitt privatliv så uppskattar jag nya upplevelser, vilket kan vara att testa nya maträtter eller resa till en plats jag inte varit på innan. Jag är även ett stort fan av fantasy och science fiction i olika medier.

Anton Lindahlanton

Hallå! Jag är jurist på Stockholmskontoret sedan 1 april i år. Jag tog min juristexamen 2021 från Umeå universitet och har därefter arbetat med affärsjuridik och på domstol innan jag kom hit. På Knowit arbetar jag främst med dataskydd. Därutöver går jag såklart Cyberhjälteprogrammet och siktar på att ta CISM:en. Digitalisering har alltid legat mig nära men det var en kollegas förtjänst att jag hamnade här på Knowit. Hon bad mig söka och kände snabbt att det här skulle passa mig perfekt! Utanför arbetstid har jag alltid hållit på med mycket sport, främst fotboll. Numera lägger jag varje vaken stund på att umgås med min endast 12 veckor gamla son (jag får inte sova så mycket).

Fredrik Sedvallfredrik sedvall

Hej! Fredrik Sedvall heter jag och är baserad på Knowits kontor i Stockholm. Jag är nybakad jurist med examen från Lunds universitet. Utöver att gå cyberhjälteprogrammet med målet att bli CISM-certifierad kommer jag arbeta som juristkonsult inom projekt gällande dataskydd och IT-rätt. Efter att ha arbetat praktiskt med dataskydd parallellt med mina studier blev det tydligt att man som jurist behöver utveckla en tvärdiciplinär förståelse för att lyckas med ett bra juridiskt arbete inom området. I Knowit såg jag en möjlighet att ta vara på en den stora tekniska kunskap som finns bland kollegorna och dessutom passa på att lära mig mer själv. På fritiden hittar ni mig i tennishallen, i biosalongen eller i någon av Stockholms alla secondhandbutiker.

Tilda Kellytilda

Halloj! Jag heter Tilda Kelly och är en av 2023 års cyberhjältar. Jag är stationerad i Stockholm där jag även bor och pluggat. Jag studerade en kandidat i statsvetenskap med inriktning säkerhet och krishantering från Försvarshögskolan och tog examen nu i sommar. Utöver det har jag även studerat kortare kurser inom cybersäkerhet, demokrati och mänskliga rättigheter. På Knowit ska jag arbeta med informationssäkerhet och säkerhetsskydd. Knowit var den självklara arbetsgivaren, allt från att stötta kvinnors roll inom cybersäkerhet till gemytlig kultur – efter första veckan på Knowit kände jag mig som hemma, det är inte alla arbetsplatser som lyckas med det.

När jag inte är på kontoret tycker jag om att träna aikido, spela piano och ta in Stockholms musikscen.

Birgitta LandeliusBirgitta Landelius

Hejsan! Birgitta Landelius heter jag och jobbar som konsult med fokus på informations- och cybersäkerhet på Göteborgskontoret. Under våren tog jag examen från Högskolan i Skövde där jag läst en master inom integritet, informationssäkerhet och cybersäkerhet. Hösten har inletts med en rivstart då jag är en av medlemmarna av årets Cyberhjälteprogram. Jag ser framemot att få utforska det juridiska landskapet och lära mig mer om nya spännande regleringar kopplade till cybersäkerhetsområdet. Under programmet kommer jag även att plugga mot en CISM-certifiering. Parallellt med Cyberhjälteprogrammet har jag nyss påbörjat ett uppdrag hos kund som innefattar att cybersäkra deras produktutvecklingsprocess. Jag ser framemot en lärorik höst och att få möjligheten att använda min teoretiska kunskap i praktiken!

Nora Kajonora

Mitt namn är Nora Kajo och jag arbetar som jurist på Knowit i Göteborg. Jag tog examen från juristprogrammet i juni 2023 efter att ha skrivit mitt examensarbete på Knowit. Mitt examensarbete handlade om digitala tvillingar inom hälso- och sjukvård och tog upp kopplingen mellan juridik och teknik, vilket är något jag tycker är väldigt intressant. Under Cyberhjälteprogrammet ser jag fram emot att vidareutveckla min förståelse för hur olika kunskapsområden kopplar samman. Jag satsar på en CISM-certifiering och ser fram emot en lärorik höst!

Cecilia Mikivercecilia mikiver

Mitt namn är Cecilia Mikiver och jag jobbar som informationssäkerhetskonsult på Knowit i Stockholm. Jag är utbildad civilingenjör inom datateknik från KTH och har även en master inom industriell ekonomi. Jag skrev mitt examensarbete hos WSP om cybersäkerhet inom järnvägen där jag utredde hur aktörer inom sektorn resonerade kring cybersäkerhet, samt hur man med hjälp av system dynamisk modellering kunde identifiera och kommunicera risker relaterade till cybersäkerhet och säkerheten på järnvägen. Efter det jobbade jag ett år som associate systems engineer på WSP mot kunder inom järnvägssektorn. I höst kommer jag gå cyberhjälteprogrammet och ser verkligen fram emot att få utöka min kompetens inom cybersäkerhetsområdet och samtidigt få komma ut och hjälpa kunder med deras informationssäkerhetsarbete. Målet är att i vår klara CISSP-tentan.

Axel Törnqvistaxel

Hej! Jag heter Axel och tog i våras min masterexamen i affärsjuridik på Linköpings universitet! I slutet av mina studier praktiserade jag på Knowit cybersäkerhet & juridik och blev helt såld på dels de rättsområden vi sysslar med här men framför allt kulturen på företaget. Jag skrev min masteruppsats om NIS2-direktivet vilket gav en god grund för informationssäkerhet sett ur ett juridiskt perspektiv. Under sommaren fick jag i uppdrag framför allt titta på frågor rörande dataskydd och omsätta de teoretiska kunskaper jag förvärvat under studierna i praktiken. Jag är supertaggad på att få jobba med bägge rättsområden parallellt samtidigt som jag går cyberhjälteprogrammet i höst!

Sofia RohdinSofia Rohdin 2

Hej! Jag heter Sofia och började jobba på Knowit i Göteborg januari 2023. Jag är juristkonsult med inriktning på dataskydd- och integritetsfrågor. Jag bistår kunder med allt från informationspolicies och tredjelandsöverföringsfrågor till struktur på dataskyddsarbete i stort. Jag ser fram emot att som deltagare i cyberhjälteprogrammet dyka ner i teknik och informationssäkerhet, dels för att det är intressant, dels för att dataskyddsjuridik är så tvärvetenskapligt. Informationssäkerhet, teknik och juridik behöver gå hand i hand och då är det bra att kunna samarbeta tvärvetenskapligt och förstå varandras språk. På fritiden umgås jag med min sambo, min hund eller hänger i naturen – helst i kombination.Är du eller någon du känner intresserad av att skriva exjobb inom cybersäkerhet och juridik? Vi letar nu exjobbare för våren 2023 med placering i Karlskrona, Göteborg, Linköping eller Stockholm. Om du är inriktad på informationssäkerhet och teknik, läs mer här. Om du är jurist, läs mer här