Skip to content

Möt deltagarna i årets Cyberhjälteprogram

Under hösten genomförs för femte gången Cyberhjälteprogrammet, ett traineeprogram inom cybersäkerhet och juridik, hos oss på Knowit Cybersecurity & Law. Här kan du läsa mer om programmet och om årets deltagare.

Målet med Cyberhjälteprogrammet är att vara den snabbaste vägen till att kunna arbeta självständigt med cybersäkerhet och relaterad juridik. Utöver att en dag i veckan ta del av föreläsningar kopplade till olika relevanta områden studerar deltagarna till att ta antingen CISM- eller CISSP-tentan. 

Programmet riktar sig främst till nyexaminerade studenter eller de som är nya inom cybersäkerhetsområdet. Läs mer om årets deltagare – som alla är nyblivna konsulter hos oss på Knowit – här: 


Elias Posluk Elias P
Jag går nu cyberhjälteprogrammet och är lokaliserad på Linköpingskontoret. Tidigare har jag jobbat som kriminalvårdare på anstalt av hög säkerhetsklass 2, under tiden jag studerade systemvetenskap med inriktning systemutveckling på Linköpings universitet. Man kan nog säga att jag följer säkerhetsspåret även om jag sadlar om. Under sista terminen av utbildningen, i våras, genomförde jag mitt exjobb här på Knowit. Exjobbet var skrivet med en kurskamrat, vi skrev om skadlig kod inom hälso- och sjukvårdsmiljö. Intresset för säkerhet har alltid funnits, med tanke på omvärldsbilden och digitaliseringen, men ökade ännu mer när jag läste en rapport som skrevs av föregående kurskamrat och hennes medförfattare. Rapporten heter: ”Cybersäkerhet – En kartläggning av Sveriges nuläge 2020 och framtidsutsikter för branschen.”

Jennifer Landström Jennifer Ladström
Jag är en nyexaminerad jurist från Linköpings universitet med en förkärlek för digitaliseringsfrågor. I Linköping studerade jag under de Affärsjuridiska programmen men har valt att i min filosofiska examen med huvudområde affärsrätt specialisera mig inom IP- och IT-rätt. Att jag fann Knowit är direkt relaterat till mitt intresse för innovation, etik och juridik. Jag tror starkt på att vår expertis är nödvändig och att den levereras bäst på ett schysst och tillgängligt sätt. 
Som person är jag energisk och social. Jag gillar att utmana mig själv och prova på nya saker men uppskattar alltid något så enkelt som en lugn skogspromenad. Nu ser jag otroligt mycket fram emot att vidga mina kunskaper och lära känna mina nya kollegor på Knowit!

Olivia Mattsson Olivia Mattsson

Hallå där! Mitt namn är Olivia Mattsson och jag tog i våras examen från Lunds Tekniska Högskola, där jag läste informations- och kommunikationsteknik med en master i datasäkerhet. Det som tilltalade mig mest med säkerhetsområdet var dels att arbetssättet ständigt måste uppdateras, dels att det är så essentiellt för att vårt samhälle ska fungera.  

Med den breda kunskapen inom IT och IT-säkerhet jag har fått med mig från studierna så ska det bli superkul att få gräva ner mig i säkerhetsområdet ännu mer. Det jag mest ser fram emot under Cyberhjälteprogrammet är att få lära mig mer om de juridiska kraven och organisatoriska strategier som tillämpas idag, och hur de kan översättas till tekniska lösningar. Sedan ser jag även fram emot alla nya kollegor och kunder som jag kommer få möta i min arbetsroll.

Abdullahi Ahmed Abdullahi A

Mitt namn är Abdullahi Ahmed. Jag avslutade nyligen mina studier vid civilingenjörsprogrammet i maskinteknik på KTH med inriktning inom industriell ekonomi. I våras skrev jag mitt masterexamensarbete om tredejpartsrisker i vindkraft här på Knowit. Tillsammans med min handläggare på Knowit undersökte jag vilka tredjepartsrisker som finns samt vilka åtgärder man kan vidta för att skydda sig. Det var ett väldigt intressant arbete och det blev en stark start på min resa i cybersäkerhetsbranschen. Jag ser framemot höstens Cyberhjälteprogram men också att tillsammans med alla kollegor, och deras engagemang och kompentens, bidra till ett bättre och tryggare samhälle. 

Christoffer Willander 
Christoffer W
Hej, mitt namn är Christoffer Willander och jag har tidigare studerat civilingenjörsprogrammet inom datorsäkerhet vid Blekinge Tekniska Högskola i Karlskrona. I våras skrev jag mitt examensarbete tillsammans med min kollega Elin här på Knowit. Sedan i somras arbetar jag med penetrationstester av olika applikationer och system på Knowits kontor i Karlskrona. Nu i höst kommer jag att delta i Cyberhjälteprogrammet och samtidigt plugga till att ta CISSP-tentan. Det ska bli väldigt intressant att utöka mina kunskaper inom området cybersäkerhet, speciellt när det kommer till de juridiska bitarna eftersom jag framför allt har tekniska kunskaper sedan tidigare. Jag ser fram emot en spännande och lärorik höst!

Simon Jonasson Simon Jonasson
Mitt namn är Simon Jonasson och jag arbetar som cybersäkerhetskonsult på Knowit i Göteborg. Min utbildningsbakgrund har jag inom IT-forensik och informationssäkerhet vilket jag studerat vid Högskolan i Halmstad där jag tog min examen i juni 2022. Just nu arbetar jag inom Automotive Cybersecurity för att hjälpa våra kunder i fordonsbranchen med att få en bättre koll på sin cybersäkerhet, så att de på ett korrekt sätt kan skydda sig själva och sina kunder från antagonistiska hot som finns i vår omvärld. 
Jag är taggad på att få delta i Cyberhjälteprogrammet och att lära mig mer om säkerhet, lära känna branschen på ett bra sätt samt att ta en CISSP-certifiering i början av 2023.

Ramtin Hafezinejad Ramtin Hafezinejad

Jeg ønsker først å fremst bli en god web app pen.tester og bygge meg videre på det. Akkurat nå jobber jeg med å bli bedre i en applikasjon som heter Burp Suite. Jeg er med i forskjellige prosjekter i ulike sektorer. I tillegg, er jeg i gang med å bli en CISSP. Jeg er en person som aldri gir opp. Jeg har blitt veldig flink til å planlegge og nå målene mine med en stabil plan. Det å nå målene mine er noe som kom naturlig for meg gjennom studiet.

Dariush Khailtash Dariush K

Hej, jag heter Dariush Khailtash och tog våren 2022 min masterexamen inom Industriell Ekonomi på KTH. Jag gjorde mitt examensarbete hos Knowit i ett projekt som handlade om riskhantering och säkerhet relaterat till implementeringen av AI-lösningar inom banksektorn. Arbetet var en kvalitativ studie som resulterade i en kartläggning av hur bankers nuvarande riskhanteringsprocesser måste förändras för att hantera uppkomsten av AI.

I mitt första konsultuppdrag har jag jobbat i projekt tillsammans med CISO med målet att göra kunden certifierade i säkerhetsstandarden ISO 27001. Mina tidigare erfarenheter från studietiden gällande projektledning, förändringsledning och riskhantering gav mig goda förutsättningar till ett lyckat projekt. Parallellt med detta kommer jag att gå Cyberhjälteprogrammet och jobba mot att ta CISSP-certifikatet.

Anna NilssonAnna Nilsson
Jag heter Anna Nilsson och har nyligen tagit examen från Stockholms universitet i data- och systemvetenskap. Under våren har jag haft både praktik och skrivit exjobb om solceller och cybersäkerhet tillsammans med Malin Rydefalk här på Knowit. Nu under hösten kommer jag att gå Cyberhjälteprogrammet med målet att klara CISM-tentan. Jag kommer även parallellt arbeta i ett spännande uppdrag. Säkerhet är ett så spännande område därför att man aldrig blir färdiglärd och jag ser framemot allt jag kommer lära mig på Knowit! På fritiden gillar jag att laga mat och leta efter saker på second hand.

Emir Zahirovic Emir Z

Mitt namn är Emir Zahirovic och jag arbetar som informationssäkerhetskonsult på Knowit där jag deltar i Cyberhjälteprogrammet hösten 2022. Under detta år tog jag min examen från Masterprogrammet i Informationssäkerhet på Stockholms universitet. Eftersom Knowit är en organisation i framkant inom cybersäkerhet skrev jag mitt examensarbete i samarbete med bolaget. Examensarbetet handlade om den kommande DORA-förordningen i syfte att undersöka vilka utmaningar som finansiella aktörer kan stöta på vid efterlevnad och hur de identifierade utmaningarna kan hanteras. Med ett brinnande intresse för informationssäkerhet har jag alltid varit nyfiken på vilka risker som är relaterade till IT. Komplexiteten och utmaningarna som informationssäkerhet förknippas med var något som lockade mig oerhört till området med särskilt fokus på riskanalys och riskhantering på managementnivå.

Minna Lillkrona

Jag har jobbat som juristkonsult inom dataskydd för hälso- och sjukvården sedan starten på Knowit i januari 2022. Jag har fått höra att jag är en ”dålig” jurist i bemärkelsen att jag kan sakna respekt för regler, åtminstone privat. Mitt främsta partytrick är att jag kan göra pullups med en arm.

Johan Klenner Johan Klenner

Hej, jag heter Johan Klenner och jag kommer att delta i höstens Cyberhjälteprogram! Jag kommer från en systemvetarbakgrund och gjorde i våras både exjobb och praktik hos Knowit. För mig ligger en introduktion till Knowits IAM-erbjudande närmst i tiden och utöver det genomsyras schemat av plugg inför CISSP-certifieringen.

Mitt intresse för datorer och teknik sträcker sig tillbaka till barnsben men det var genom arbete med nätverk, integritet och anonymitet som jag fick upp ögonen för IT-säkerhetsområdet. Jag är en inbiten datorspelare som just nu har svårt att släppa Dota 2. Utöver teknikrelaterade intressen försöker jag hålla mig fysiskt aktiv och spenderar en del tid på gymmet.

Johan Norryd
Johan Norryd heter jag och är och 27 år gammal. Jag läste IT-forensik och informationssäkerhet på Högskolan i Halmstad och började efter utbildningen arbeta som IT-forensiker på Polismyndigheten. Där arbetade jag med forensisk analys och informationssäkring av digitala medier som kunde utgöra en viktig del av brottsutredningar.

Jag började på Knowit för ett halvår sedan och trivs kanon i rollen som konsult. Även om jag är väldigt tekniskt intresserad ser jag fram emot att få arbeta mer åt management- och rådgivningshållet framöver och lära mig mer kring den strategiska delen av IT-säkerhet.

Daniel Maxstad Daniel Maxstad
Jag är Daniel Maxstad, en 30-årig jurist som valt att inrikta mig på IT-relaterad juridik. Jag uppskattar att jobba med samhällsfrågor som står under stor förändring. Inom IT-rätten sker hela tiden nya uppdateringar och branschen är i ständig förändring i takt med ny EU-lagstiftning och nya domstolsavgöranden. Mitt arbete består till stora delar av GAP-analys, avtalsgranskningar, policyarbete, rättsutredningar och informationsgivning. Bredden i arbetet gör vardagen utmanande och rolig! Jag är glad att som medarbetare på Knowit uppmuntras till att förkovra mig inom cybersäkerhet i bred mening. Det finns mycket att lära! En tvärdisciplinär approach tror jag kommer vara till stor hjälp för att som jurist i framtiden lyckas på bästa sätt.

Elin Wallgren Elin W
Jag är uppvuxen i Lund och flyttade hit till Karlskrona för fem år sedan för att studera på BTH. I våras genomförde jag mitt exjobb på Knowit och tog även min examen.
När man jobbar med it-säkerhet finns ju oftast inget facit och området utvecklas hela tiden, vilket gör det väldigt spännande att få arbeta med. På Knowit arbetar jag som it-säkerhetskonsult med fokus på att utföra penetrationstester. Nu under hösten kommer jag parallellt med att jag jobbar även gå Cyberhjälteprogrammet och plugga till att ta CISSP certificatet. Jag har ett tidigare sportintresse från när jag spelade fotboll. Jag gillar att vara aktiv, gymmar gärna och umgås med kompisar. 

Pontus Lindqvist 
Pontus_LindqvistHej, mitt namn är Pontus Lindqvist och jag har nyligen avslutat mina studier vid KTH, där jag tog en masterexamen inom Industriell Ekonomi. I våras genomförde jag mitt examensarbete hos Knowit i ett projekt som handlade om riskhantering av AI-lösningar inom banksektorn. Samarbetet med våra kollegor här på Knowit gav värdefulla insikter vilket i slutändan ledde till ett lyckat projekt. Min utbildning har gett mig goda kunskaper inom bland annat utveckling, implementation och drift av produkter och tjänster, förändringsledning, riskhantering, företagsekonomi och projektledning. Mitt första konsultuppdrag är i ett projekt som handlar om rådgivning gällande kundens informationssäkerhetsarbete. Parallellt med detta kommer jag att gå Cyberhjälteprogrammet och jobba mot att ta CISSP certifikatet. Jag ser fram emot att lära mig mer om informationssäkerhet och få lära känna mina nya kollegor bättre!

Adrian Brorsson

Mitt namn är Adrian Brorsson och jag har studerat IT-forensik och informationssäkerhet på Högskolan i Halmstad. Jag är placerad i Göteborg och har utfört mitt exjobb hos Knowit där mitt ämne var inom V2X-cybersäkerhet. Jag har nu fått möjligheten att gå Cyberhjälteprogrammet och samtidigt som jag i min konsultroll får fortsätta i samma spår som min c-uppsats hade fokus på – nämligen inom automotive. Jag är taggad på att få vara en del av Knowit Cybersecurity & Laws team, och att få utvecklas inom cybersäkerhetsområdet med att både plugga inför CISSP associate nu under hösten och att få lära mig av alla kollegor.

Hanna Dautbegovic Hanna Dautbegovic
Jag tog min masterexamen vid Stockholms Universitet i informationssäkerhet i år, men har varit hos Knowit sedan början på 2022 då jag skrev mitt mastersarbete om det kommande DORA-regelverket. Under mina studieår har jag jobbat inom den finansiella sektorn – senast som bedrägeriutredare hos ett kreditbolag. I denna roll fick jag bekanta mig med olika typer av bedrägeririsker vilket går hand i hand med just informationssäkerhet: komplexiteten. Mitt intresse för informationssäkerhet grundar sig i min ständiga nyfikenhet som sträcker sig från olika typer av anonymiseringsnätverk till digital forensik till det globala politiska läget. Mellan jobb och plugg inför CISSP- certifieringen, löptränar jag inför mitt första maraton, hälsar på familjen i Göteborg/Uddevalla och letar efter Stockholms bästa baklava.

Martin Berg Nilsen Martin Berg Nilsen
Mitt navn er Martin Berg Nilsen, 27 år, og jeg jobber for Knowit Secure i Norge. Jeg startet hos Knowit i Mars 2022 og har siden da vært en del av vårt SmartCISO tjeneste. Her tilbyr vi en «on-demand interim» CISO rolle hvor teamet utfører både administrative ikke-tekniske oppgaver og operasjonelle tekniske oppgaver etter behov. Noe jeg bruker mye av tiden min på nå er å studere til CISM eksamen. Jeg er med i Knowits Cyberhjältprogram hvor jeg får muligheten til å jobbe med CISM fagstoff med andre smarte og motiverte kolleger.

Viktor Johnsson
Mitt namn är Viktor Johnsson och jag har studerat både juridik i Lund och IT-säkerhet i Linköping då jag alltid haft ett stort intresse för såväl juridiken som det tekniska. Inom juridiken är jag sedermera specialiserad inom dataskyddsområdet och immaterialrätten och tar gärna emot frågor inom dessa områden. Under hösten kommer jag gå Cyberhjälteprogrammet hos Knowit där vi genom våra blandade erfarenheter kan lära av varandra och tillsammans även arbeta mot (i mitt fall) en CISM-certifiering eller en CISSP-certifiering. Utöver Cyberhjälteprogrammet så arbetar jag även mot kunder i frågor rörande IT och IT-rätten.

Emil Sundstedt
Jag jobbar som penetrationstestare på Göteborgskontoret och har varit på Knowit sen i början av mars. Jag har en bakgrund i cloud där jag tidigare jobbat i ett operations/soc-team för en svensk cloud provider. Därefter jobbade jag för en konkurerande konsultfirma och hade fokus på cloud samt security hardening, då mycket fokus på IoT-enheter. På fritiden följer jag SHL nästan slaviskt samt spelar mycket brädspel. Jag tycker det ska bli superkul att under Cyberhjälteprogrammet få höra alla föreläsningar samt få tillfälle att plugga inför CISSP-tentan! 

Är du eller någon du känner intresserad av att skriva exjobb inom cybersäkerhet och juridik? Vi letar nu exjobbare för våren 2023 med placering i Karlskrona, Göteborg, Linköping eller Stockholm. Läs mer här!