Skip to content

Exjobbaren Madeleine: "Grymt att få vara här!"

Exjobbare Madeleine Serenhov här, LTH-student och snart utexaminerad ICT-ingenjör. Med Lund som bas för studierna har jag tagit mig runt i världen och samlat på mig både språk och erfarenhet. Jag började i Ecuador som webbutvecklare, tog en termin i Kina och en i Chile och landade sedan på Sydkoreas nationella CERT. Det var där intresset för säkerhet väcktes vilket ledde mig till säkerhetsspecialisering och examensarbetet här på Knowit.

Nu är det bara två månader kvar på exjobbet och en uppsats börjar arta sig. Ämnet är forensik och incidenthantering genom GDPR. Det har varit en guldgruva att ha haft tillgång till alla kollegor som arbetar med säkerhet på Knowit då de sitter på såväl bred som djup kunskap inom diverse relevanta områden med lång erfarenhet. I veckan fick jag chansen att diskutera Incident Response ute hos kund, både nuläge och förändringsförslag - väldigt givande och intressant.  

Utöver uppsatsskriveri har det varit fler bollar i luften på kontoret, jag har varit med på spännande uppdrag innehållandes forensisk utredning och pentester. Riktigt skoj att få en inblick i arbetsuppgifterna hos olika typer av säkerhetskonsulter. 

Sen har vi CISSP Associate, en certifiering som vi nio stycken inom cyberhjälteprogrammet studerar inför och planerar att ta i december. Då den är något amerikaniserad har Åsa Schwarz, som ansvarar för programmet, sett till att vi för varje område har fått träffa intressanta individer och nyckelpersoner inom området för att kunna applicera koncepten mer riktigt i Sverige. Det är ett grymt program och en rejäl språngbräda för oss som är nya i branschen!

När jag inte gräver i lagar och ramverk som PCI och ISO2700x är jag engagerad i hackathonvärlden. Förra helgen var det Junction i Finland, Europas största. Nu i helgen är det OpenHack nere i Malmö som jag var med och grundade för tre år sedan och nu drar i trådarna nationellt.

Junction 2017.jpg

Det var allt från mig! 

Stort tack Knowit, grymt att få vara här!