Skip to content

Åsa Schwarz nominerad till Årets Säkerhetsprofil

Åsa Schwarz (svartvit)Om mindre än en vecka går Säkerhetsgalan av stapeln och då avgörs vem som blir Årets Säkerhetsprofil. Bland de nominerade är kollegan Åsa Schwarz. Övriga två nominerade är Richard Buske (Sollentuna kommun) och Bengt Berg (Cybercom).

Juryns motivering till Åsas nominering är följande:

Åsa Schwarz har med sin entusiasm och kompetens under en lång tid bidragit till att öka medvetenheten om informationssäkerhet, både hos företag och privatpersoner. Hon har, som marknadschef och säkerhetsexpert vid Knowit, synts flitigt i media under det gångna året – både i intervjuer och genom egna artiklar. Hon är dessutom en av initiativtagarna till Kontrollgruppen och säkerhetskonferensen C2´17, en konferens som lyfter fram kvinnliga säkerhetsexperter. Syftet är att höja informations- och IT-säkerheten och att skapa ”en av världens mest dynamiska säkerhetsarenor”.

Åsa Schwarz är en synnerligen god förebild, som med sitt stora engagemang och sin djupa och breda kompetens inom säkerhetsområdet, verkar aktivt för att folkbilda och locka fler till säkerhetsbranschen.

Denna nominering är i sig ärofylld och något som påvisar den skillnad som Åsa gör inom säkerhetsområdet. På onsdag den 5:e april håller vi också tummarna för att hon blir tilldelad den prestigefyllda titeln!