Välkommen Andreas Karlsson!

Topic: Våra medarbetare

Emma Svensson
06.09.2017

Ytterligare en kollega som under augusti har blivit en del av vårt team inom säkerhet är Andreas Karlsson. Välkommen Andreas!

Precis som Caroline Svensson har Andreas tidigare arbetat som managementkonsult på vårt kontor i Göteborg. Hans fokus ligger numera på it-säkerhet och han arbetar just nu i en roll som elarkitekt på Volvo Cars. Den senaste månaden har han även testat att utföra pentester.

Andreas, välkommen! Berätta mer om dig själv.
Jag är uppväxt i Vänersborg där jag gick på ett tekniskt gymnasium. Jag har nämligen alltid haft ett intresse för teknik. När jag var yngre skällde mina föräldrar på mig när jag pillade på deras datorer. Jag har alltid varit nyfiken, velat testa mig fram och prova nytt. Samma nyfikenhet och ständiga vilja att utforska gjorde att jag tog ett sabbatsår och reste efter gymnasiet. Jag besökte bland annat Thailand, Australien, Skottland och Seychellerna. Efter sabbatsåret valde jag att studera industriell ekonomi på Chalmers tekniska högskola. Under mina universitetsstudier startade jag och två vänner också ett eget företag med fokus på drönare och GIS-tjänster.

Hur kommer det sig att du har valt att fokusera alltmer på säkerhetsområdet?
Oavsett var ett system finns och används är säkerheten avhängigt hur pass säker minsta lilla komponent är. Säkerhetsområdet känns otroligt passande för mig eftersom jag tycker om att se luckor, vrida och vända på problem eller sårbarheter och sedan även hantera dem. Säkerhet är spännande och högst aktuellt.

Du ska ju också gå vårt cyberhjälteprogram. Hur känns det?
Det känns väldigt roligt! Jag hoppas att det ger en kombination av it- och informationssäkerhet och att tekniken får ta plats. Teknik och it-säkerhet är mitt största intresse. Jag vill förstå system och hur de är uppbyggda.

Vad gör du på fritiden?
Jag lägger bland annat tid på att lära sig mer om säkerhet på egen hand. Det blir såklart också en del tid som går till att utveckla det egna företaget. Utöver det umgås jag gärna med vänner och tycker otroligt mycket om att resa.

Härligt Andreas! Vi är glada att välkomna dig till vårt team inom säkerhet. Hoppas att du ska trivas och att cyberhjälteprogrammet lever upp till dina förväntningar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Knowit Security

Välkommen till Knowit Insights säkerhetsblogg! Här hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet