Välkommen Caroline Svensson!

Topic: Våra medarbetare

Emma Svensson
01.09.2017

Det händer mycket inom säkerhetsområdet på Knowit. Under augusti har vi fått flera nya kollegor och först ut att presenteras här är Göteborgskollegan Caroline Svensson. Varmt välkommen Caroline!

Caroline har arbetat på Knowit i ett år och har under den tiden ändrat fokus från att vara mangementkonsult med fokus på agil transformation i team till att fokusera helhjärtat på informationssäkerhet. Som säkerhetskonsult arbetar hon just nu med att implementera ett ledningssystem för informationssäkerhet (LIS) samt med att utföra en nulägesanalys utifrån den nya dataskyddsförordningen (GDPR). Hon kommer under hösten att gå vårt cyberhjälteprogram.

Välkommen Caroline! Vill du berätta lite mer om din bakgrund?
Jag är ingenjör i grunden med en kandidatexamen inom innovation och produktdesign samt en masterexamen inom kvalitet- och verksamhetsutveckling. Förra året genomförde jag mitt exjobb som fokuserade på agil utveckling på Volvo Trucks. Under mitt sista år kom jag i kontakt med Knowit och började som managementkonsult i september 2016.

I takt med att en allt större satsning gjordes på säkerhet vid vårt Göteborgskontor blev jag alltmer bekant med säkerhetsområdet. Jag började läsa mer och mer om säkerhet och började känna att det är mitt kall att arbeta med dessa frågor. Att byta inriktning var självklart för mig och jag blev direkt involverad i genomförandet av en nulägesanalys. Det känns otroligt roligt och lärorikt att arbeta med något som skapar värde och trygghet för samhället.

Vilka förväntningar har du på cyberhjälteprogrammet?
Jag hoppas att programmet ger oss deltagare en bra grund att stå på så att vi blir ännu bättre på det vi gör. Vi på Knowit vill utgöra ett så bra stöd som möjligt för våra kunder.

Det ska också bli roligt att få möjlighet att ta certifieringen CISSP Associate. Alltfler uppdragsgivare ställer krav på att man ska ha någon form av eller rentav specifika certifieringar. CISSP har lite av allt och med den får man en grundläggande förståelse för såväl it- som informationssäkerhet.

Hur skulle du beskriva dig själv?
Jag är glad, positiv och ödmjuk. Andra beskriver mig som energirik. Jag uppskattar ett socialt och spontant liv, är inte rädd för att testa nya saker och har barnasinnet kvar. Att resa är ett stort intresse för mig. Förra året backpackade jag själv under en månad i Europa. Jag besökte Polen, Tjeckien, Slovakien, Slovenien Österrike och Kroatien. I vintras var jag och min sambo i Australien. I år har vi varit i Makedonien, i sommar blev det Portugal och näst på tur är kanske skidor i Österrike… Ja, du hör ju. Resa är härligt!

Kul Caroline! Vi är övertygade om att du kommer att få en spännande resa inom säkerhet också. Hoppas att du ska trivas hos oss.


För mer information om cyberhjälteprogrammet, klicka här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Knowit Security

Välkommen till Knowit Insights säkerhetsblogg! Här hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet