Välkommen Caroline Lindstål!

Topic: Våra medarbetare

Emma Svensson
27.06.2017

Utöver Eric Stenberg har ytterligare en kollega börjat hos oss i juni - Caroline Lindstål. Caroline har studerat it-forensik och informationssäkerhet vid Halmstads högskola. Informationssäkerhet är hennes passion och hon är redan ute hos kund och arbetar med att implementera ett ledningssystem för informationssäkerhet (LIS).

Varmt välkommen till oss Caroline! Hur känns det?
Det känns bra! Efter några veckor ombord på Knowit har mina förväntningar och intryck bekräftats. Jag trivs och arbetet känns utmanande och roligt. Jag ser fram emot att hjälpa våra kunder med sin informationssäkerhet samtidigt som min kompetens fortsätter att utvecklas. Jag vill bli specialist på det jag gör och på Knowit känns möjligheterna till detta otroligt stora.

Vad roligt att höra! Vill du berätta lite mer om dig själv och din bakgrund?
Jag har studerat it-forensik och informationssäkerhet vid Halmstads högskola där jag avslutade mina studier år 2016. Under utbildningen extrajobbade jag som it-tekniker på Varbergs kommun. Efter att jag avslutat mina studier fortsatte jag mitt arbete inom it-supporten, fast på heltid. Med tiden insåg jag att det är säkerhet som jag vill arbeta med i grund och botten. Jag upptäckte Knowit och att en stor satsning gjordes, och fortfarande genomförs, på säkerhet i Göteborg. Jag valde att rikta om min karriär för att arbeta med min passion och här är jag nu.

Varför tycker du att informationssäkerhet är så intressant?
Jämfört med it-säkerhet är det inom informationssäkerhet mer fokus på människan. Det är bredare än bara tekniken. Det finns många tekniska lösningar för att skydda sig, men det är ändå den mänskliga biten som kan göra störst skada inifrån. Att säkra upp internt och säkerställa hur personal agerar är mycket viktigt och intressant. Jag har själv valt att lägga stort fokus på informationssäkerhet, även på fritiden. På senare tid har det blivit mycket GDPR.

Kul! Vad gör du när du inte läser om eller arbetar med säkerhet?
Jag har en sambo och en son på 3,5 år så jag spenderar såklart mycket tid med dem. Vi har precis flyttat till ett radhus i Varberg som vi håller på att renovera. Det finns med andra mycket att göra på hemfronten - alltifrån renovering av badrum, fatta beslut om golv och att hitta roliga tekniska lösningar till hemmet.

I övrigt har jag ett stort intresse för idrott. Jag har spelat handboll i princip hela mitt liv, från att jag var fem år gammal. Jag var dessvärre tvungen att sluta när jag var 27 på grund av skador. Utöver handbollen är jag även mycket fotbollsintresserad. Idag ägnar jag mig mest åt löpning och gym.

Spännande Caroline. Nu är det full fart framåt - både i löpspåret och inom säkerhet. Varmt, varmt välkommen!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Knowit Security

Välkommen till Knowit Insights säkerhetsblogg! Här hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet