Välkommen Eric Stenberg!

Topic: Våra medarbetare

Emma Svensson
19.06.2017

För ett par veckor sedan, den 1:a juni, började Eric Stenberg hos oss och vi vill önska honom varmt välkommen! Eric har precis avslutat sina civilingenjörsstudier vid Uppsala universitet där han under våren har genomfört sitt exjobb på Scania. Hos oss på Knowit kommer Eric att arbeta med både teknisk säkerhet och informationssäkerhet där mycket kommer att kretsa kring den nya dataskyddsförordningen (GDPR). Utöver att vara en del av vårt cyberhjälteprogram i höst kommer han också att arbeta med säker systemutveckling och med våra verktyg för sårbarhetsscanningar.

Välkommen Eric! Kul att du har börjat hos oss. Vill du berätta lite mer om din bakgrund?
Jag kommer ursprungligen från Falun där jag har vuxit upp med familj och hund. Direkt efter gymnasiet började jag arbeta som teknikkonsult. På så sätt kom jag in på it-spåret och insåg alltmer att det var både intressant och kul att arbeta inom. Som ett resultat av detta valde jag att påbörja min resa mot att bli civilingenjör inom it, vilket jag nu stolt kan titulera mig som.

Jag har precis avslutat mitt exjobb på Scania. Fokus har varit att undersöka hur organisationen kan arbeta i en molnmiljö på ett säkert sätt samt att undersöka hur hänsyn ska tas till den nya dataskyddsförordningen i olika rutiner och processer. De senaste månaderna har nästan känts som en omfattande GDPR-utbildning och jag har lärt mig mycket. Jag hoppas nu att jag ska kunna omsätta dessa kunskaper i praktiken och hjälpa våra kunder med sitt arbete.

Varför är du särskilt intresserad av säkerhet?
Jag tycker att det är intressant att ta fram något som fungerar, men än mer intressant att ta fram något som också är beständigt. Jag vill lära mig bakgrunden och vad man kan göra med it. Säkerhet är en sådan fundamental del i samhället och därmed ett ständigt aktuellt ämne. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad och kontinuerligt utveckla sin kompetens - det som är nytt idag är gammalt om en vecka. Detta ofrånkomliga fokus på kompetensutveckling tilltalar mig väldigt mycket.

Med vilka tre ord skulle du beskriva dig själv?
Glad, intresserad och öppen i den bemärkelsen att jag försöker att aldrig ha förutfattade meningar. Jag vill lyssna så mycket som möjligt och bilda mig en egen uppfattning.

Vad gör denna glada, intresserade och öppna person på fritiden?
Handboll har varit en del av mitt liv sedan jag var 7–8 år. På grund av skador spelar jag tyvärr inte längre, men jag är förbundsdomare så ofta sysselsätter jag mig med detta på helgerna. Ytterligare ett fritidsintresse är FPV Racing med drönare, eller multikopter som vi brukar kalla det, där vi samlas ett antal kompisar, bygger en bana och flyger utifrån den. Det sitter en kamera på multikoptern och det som kameran tar upp ser du i glasögonen som du har på dig. Denna vy flyger man alltså utifrån. Det är riktigt kul!

Härligt Eric. Vad kul att lära känna dig bättre och framför allt - att du har valt att börja hos oss. Vi hoppas att du ska trivas!


Klicka här för att ta del av Erics exjobb.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Knowit Security

Välkommen till Knowit Insights säkerhetsblogg! Här hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet