Välkomna Joakim Holt och Johan Bengtson!

Topic: Våra medarbetare

Emma Svensson
27.04.2017

I början av april började Joakim Holt och Johan Bengtson som seniora säkerhetskonsulter på vårt kontor i Göteborg och för det är vi såklart väldigt glada. Vi vill därför passa på och önska dem välkomna till oss på Knowit Secure!

Joakim och Johan har arbetat sida vid sida sedan 2011 och kommer närmast från rollen som managementkonsulter på Security Solution Scandinavia, ett mindre Göteborgsbaseratbolag med fokus på riskhantering, krisledning och it-styrning. De kommer tillsammans med Dennis Selin, konsultchef, att arbeta med vår satsning på säkerhet i Göteborg och bidra med stor kompetens inom informationssäkerhetsområdet.

Joakim och Johan - vad roligt att ni har valt att börja hos oss! Varmt välkomna!
Tack! Det känns väldigt bra och det ska bli otroligt roligt att vara med i denna satsning. Vi ser fram emot att utveckla vår kompetens genom att bland annat arbeta i spännande uppdrag och genom det dagliga utbytet med kollegor.

Ni som redan har arbetat ihop i flera år och känner varandra väl, hur skulle ni beskriva varandra?
Joakim: Johan borde få svart bälte i Googlesök. Behöver han ha reda på något som normalt inte går att hitta så hittar Johan det ändå på något sätt.

Johan: Joakim har å andra sidan en så kallad sticky brain. Allt fastnar. Det han inte vet behöver man inte veta. Jag brukar kalla honom för Jockepedia.

Skulle ni kunna kort berätta om era respektive bakgrunder?
Joakim: Vi har lite olika bakgrund fram till dess att vi började arbeta tillsammans år 2011. Jag själv är utbildad civilingenjör inom elektronik och reglerteknik. Mitt första riktiga jobb efter examen var inom hårdvaruutveckling på ett leksaksföretag. Jag blev snabbt it-ansvarig för hela företaget och från 2006 har jag arbetat med säkerhetsramverk samt deras efterlevnad. Sedan 2010 har jag konsultat, både som egen företagare och i rollen som managementkonsult på Security Solution Scandinavia. Min tyngdvikt ligger på informationssäkerhet i fråga om ledning och styrning. Jag arbetar bland annat med att ta fram ramverk och riktlinjer, nulägesanalyser samt uppföljning.

Johan: Jag har konsultat inom it-branschen sedan 2006. Innan dess hade min karriär en mer humanistisk inriktning. Jag har bland annat arbetat som arbetsförmedlare samt produktionsledare på Kriminalvården. I grunden är jag dock utbildad systemutvecklare och jag har alltid varit intresserad av teknik. Det bor en it-nörd i mig, så enkelt är det. Tidigare har jag även investerat mycket tid i spelutveckling och det var bland annat det som verkligen fick mig att fastna för branschen. För fyra-fem år sedan började mitt arbete alltmer kantas av säkerhetsbitar och sedan dess har jag lagt stor vikt vid strategisk säkerhet, att koppla ihop alla säkerhetsbegrepp och att säkerställa att samtliga i en organisation förstår deras innebörd.

Vad spännande! Vad gör ni på fritiden för att koppla av?
Joakim: Jag spenderar min fritid tillsammans med min fru och vår hund Ludwig. Hemma tittar vi mycket på serier och håller just nu på att arbeta oss igenom hela Marvelekosystemet. Båtar är ett stort intresse och min familj äger en båt som jag och Johan rustar upp tillsammans.

Johan: Ja, och utöver båtupprustningen så spenderar även jag tid med min familj. Jag producerar också en hel del musik elektroniskt och spelar piano. Det är ett fint sätt att koppla av på. Sport e la kul också - tidigare var jag en gymråtta, men numera satsar jag på ett aktivt vardagsliv.

För oss på Knowit Secure är det viktigt att våra kollegor har en bra balans mellan arbete och fritid. Joakim och Johan, vi hoppas verkligen att ni ska trivas hos oss och att det går bra med båten. Varmt, varmt välkomna!


Vi är alltid på jakt efter nya medarbetare som är bra på it- och informationssäkerhet. Just nu har vi flera annonser ute här. Även om du inte skulle hitta någon annons som känns helt rätt får du gärna höra av dig med en spontanansökan. Maila den till oss på secure@knowit.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Knowit Security

Välkommen till Knowit Insights säkerhetsblogg! Här hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet