Välkommen Stefan Jansson!

Topic: Våra medarbetare

Emma Svensson
13.04.2017

Stefan JanssonIdag vill vi ta tillfället i akt och välkomna Stefan Jansson till oss på Knowit Secure! Stefan är nätverkstekniker i grunden, har ett stort intresse för säkerhet och är en Certified Ethical Hacker. Hos oss kommer han att arbeta med it-säkerhet och bland annat utföra penetrationstester.

Stefan, vad kul att du har valt att börja hos oss! Varmt välkommen!
Tack! Det känns otroligt roligt att vara här!

Vill du berätta lite kort om din bakgrund?
Jag är utbildad systemtekniker inom fiberoptiska nät och nätverkstekniker i grunden. Hittills under min karriär har jag arbetat som konsult på Axians (tidigare Qbranch) och nätverksansvarig för it-infrastrukturen på Avanza Bank. Närmast kommer jag från Cygate där jag har arbetat sedan 2012. På Cygate har jag arbetat med design och tekniskt ansvar för flera av de största kunderna. Utöver detta arbetade jag med drift och projektarbete vid större projekt. Bland annat har jag byggt upp it-infrastrukturen för Friends Arena, agerat teknikansvarig hos TV4 och arbetat med Telias satsning på vård i hemmet.

Då jag har ett stort intresse för it-säkerhet har jag under de senaste åren gjort aktiva val för att styra om mitt arbete mer mot detta område. Jag har försökt omvandla mitt intresse till involvering och jag har bland annat arbetat i säkerhetsprojekt och analyserat molntrafik. Även på min fritid har jag investerat och investerar mycket tid på mitt intresse för säkerhet. Man måste ju fokusera på något om man ska bli bra på det!

Hur skulle du beskriva dig själv?
Jag är driven, vill ständigt utvecklas och lära mig nytt. Jag vill veta hur saker och ting fungerar i grunden och jag lär mig gärna genom att göra. När jag arbetar med något som jag tycker är roligt försvinner tiden och så känner jag verkligen med säkerhet.

Vilka andra intressen har du?
Jag har haft en aktiedepå sedan jag var 18 år och jag följer aktivt utvecklingen av börsen. Jag gillar även att resa och dyker en hel del. Jag har dykt med delfiner i korallrev och vid fartyg från andra världskriget. Under de senaste åren har jag nog genomfört 60–70 dyk. Det är riktigt häftigt att se fartyg som har hamnat på botten med allt på däck, exempelvis tåg, motorcyklar, ammunition och stövlar från 1940-talet. Jag har också ett stort intresse för matlagning, film och serier samt datorspel.

Ja, Stefan låter ju minst sagt som en driven person och vi är väldigt glada över att välkomna honom till oss på Knowit Secure!


Vi är alltid på jakt efter nya medarbetare som är bra på it- och informationssäkerhet. Just nu har vi flera annonser ute här. Även om du inte skulle hitta någon annons som känns helt rätt får du gärna höra av dig med en spontanansökan. Maila den till oss på secure@knowit.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Knowit Security

Välkommen till Knowit Insights säkerhetsblogg! Här hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet