Välkommen Tobias Rydberg!

Topic: Våra medarbetare

Emma Svensson
01.11.2017

Ytterligare en ny, men sedan tidigare bekant, kollega är Tobias Rydberg. Välkommen Tobias! 

I våras genomförde Tobias, tillsammans med Lukas Grönquist, sin praktik och sitt examensarbete hos oss på Knowit. Examensarbetet handlar om att undersöka vilka praktiska åtgärder som finns för att uppfylla principerna för konceptet Privacy by Design, en punkt i den nya dataskyddsförordningen (GDPR). Arbetet presenterades vid tre tillfällen under sommaren varav det ena var under CSA Nordic Summit. Det fick ett gott mottagande och går att läsa i sin helhet här.

Sedan den första september arbetar Tobias som säkerhetskonsult hos oss på Knowit. Fokus är GDPR, både att genomföra nulägesanalyser hos våra kunder och att ta det ett steg längre genom att implementera den nya förordningen.

Kul att du ville stanna hos oss, Tobias. Vill du berätta lite mer om din bakgrund?
Jag har precis avslutat mina studier vid data- och systemvetenskapliga programmet på Stockholms universitet. När jag började på universitet var det med ett öppet sinne, men jag fastnade snabbt för säkerhetsområdet och allt vad det innefattar. För drygt ett år sedan var jag även en del av ett team på Ericsson som arbetade med att ta fram ett program som skulle automatisera dokumentationen över vilka tester som hade körts på specifik kod. Jag gillar teknik, men även att studera regelverk och att ta fram riktlinjer utifrån dessa. Jag uppskattar att ha en fot i båda världarna, både it- och informationssäkerhet.

Hur har det varit att göra praktik och skriva exjobbet hos oss?
Det har varit otroligt lärorikt. På Knowit finns många erfarna och hjälpsamma kollegor att finna stöd hos, inte minst hos de mentorer som vi blev tilldelade. Jag och Lukas blev också redan från dag ett inkluderade på konferenser, seminarier och liknande, vilket ledde till att vi verkligen fick bekanta oss med säkerhetsbranschen.

Vad gör du på fritiden?
Jag umgås med vänner och med min sambo Linnéa. Vi är verkligen ett teknikpar. Vi tycker båda om prylar och hon arbetar som webbutvecklare. På vintern tycker jag om att åka skidor, även om det tyvärr inte blev något förra året, och jag har tillsammans med familj och vänner bland annat varit i Bad Gastein, Chamonix-Mont-Blanc och Colorado. Jag och Linnéa tycker också om att resa tillsammans och uppleva nya ställen. Vi försöker alltid åka bort minst en gång om året. 

Låter otroligt härligt, Tobias. Varmt välkommen till oss!

Psst! På Knowit Insights säkra studentkväll i Stockholm den 8 november kommer Tobias att närvara och berätta mer om sitt examensarbete inom Privacy by Design. Har du inte anmält dig? Se till att säkra din plats idag! Läs mer och anmäl dig här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Knowit Security

Välkommen till Knowit Insights säkerhetsblogg! Här hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet