Välkommen Lotta Edlund!

Topic: Våra medarbetare

Emma Enoksson
17.10.2018

Nu välkomnar vi Lotta Edlund, ny kollega i Stockholm! Även Lotta började hos oss i september och kommer senast från Försvarsmakten, där hon jobbat med systemintegrationer. Nu är det dags för nya uppdrag inom säkerhet här hos oss – främst med fokus på IAM-lösningar. 

Hej Lotta! Berätta lite mer om din bakgrund.
Jag har arbetat väldigt länge i branschen – ungefär 26 år! Jag har en akademisk bakgrund och har pluggat teknisk fysik på Uppsala Universitet, och sedan har jag även LIC:at i numerisk analys. 

Image-1_Fotor_Fotor

Efter LIC-examen började jag förstås först med att arbeta i beräkningsbranschen. Men, jag kände ganska fort att jag saknade programmering – det var helt enkelt en väldigt stor del av det jag tyckte var roligt att arbeta med. Att köra färdiga program och att bli ingenjör var inte något jag tyckte var speciellt intressant. Det var mer det teoretiska området jag var intresserad av.

Jag har tidigare jobbat med identitets- och behörighetssystem, mer ur ett administrativt perspektiv. Jag har även haft olika typer av roller, exempelvis arkitektroller och projektledarroller. Men jag har sökt mig tillbaka till och velat vara nära det tekniska, och att förstå hur lösningar fungerar. 

Jag hunnit med att jobba med flera olika saker – till exempel har jag arbetat väldigt mycket med backendlösningar och varit med i framtagandet av faktureringslösningen till Telia Homerun. Senast har jag varit på Försvarsmakten, där jag främst arbetat med systemintegrationer. Jag arbetade även hos deras produktleverantör i ungefär tre år, så totalt har jag jobbat med systemintegrationer i över sex år.

Spännande! Hur kommer det sig att du är intresserad av säkerhet?
Efter flera år i branschen märkte jag att den ständiga frågan som alltid dyker upp på dagordningen är just säkerhet. Det har gjort att jag verkligen vill lära mig och förstå hur man bygger upp det och hur man har säkerhet med sig från början. Har man jobbat med säkerhet i många år tar man det kanske för givet, men jag har sett vilka enorma brister på kompetens och kunskap det ofta finns.                                                                                                  

Vad gör du helst när du är ledig?
Jag gillar att träna mycket – det är en viktig del för att jag ska trivas med mitt liv. Till vardags blir det mycket SATS, och framför allt spinning! En del yoga brukar det bli också.

Jag har fortfarande barn hemma, så mycket tid läggs på familjen, att umgås med dem och på våra två hundar. Från början kommer jag från Karlstad, och framför allt på somrarna brukar jag spendera mycket av min tid där.

Tack Lotta! Kul att få lära känna dig lite mer. Varmt välkommen!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Knowit Security

Välkommen till Knowit Insights säkerhetsblogg! Här hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet