Knowit Security

Välkommen till Knowit Insights säkerhetsblogg! Här hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet


Våra medarbetare

Välkommen Jesper Lindblom!

I slutet av mars fick vi en ny kollega inom säkerhet: Jesper Lindblom. Jesper kommer närmast från Huddinge kommun där han har haft rollen som informationssäkerhetsstrateg och personuppgiftsombud. När han var liten ville han bli polis eller brandman - en vilja som utgick ifrån en grundläggande värdering och ambition om att, vid möjlighet, hjälpa andra människor. Med erfarenhet inom krisberedskap, personuppgiftsfrågor, informationssäkerhet och GDPR samt en magister i sociologi med fokus på risk- och krishantering är vi övertygade om att han kommer att stötta våra kunder i alla utmaningar de kan tänkas möta. Varmt välkommen Jesper!


Säg hej till våra nya exjobbare!

Just nu skrivs årets mest spännande exjobb inom säkerhet på Knowit - för vad kan väl vara mer intressant än säkerhet i artificiell intelligens, självkörande tåg och medicinteknik? För att inte att glömma hur du kan använda blockchain inom offentlig sektor. Vi har bett studenterna berätta om sig själva och vad de gör här. Varmt välkomna till Knowit!


Välkommen Jesper Lundin!

Ytterligare en ny kollega som gjort entré under februari är Jesper Lundin. Varmt välkommen Jesper!

Jesper är utbildad civilingenjör inom teknisk fysik med en master inom diskret matematik och teoretisk datalogi. Han kommer närmast från Accenture och med ett stort intresse för algoritmer, utveckling och det teoretiska bakom själva programmeringen kommer han att arbeta med IT-säkerhet hos oss på Knowit Insight. Just nu tar han, tillsammans med några andra kollegor, fram en ny säkerhetslösning för SharePoint och till vardags funderar han gärna på frågeställningar såsom: 

”Är det här verkligen ett säkert system eller kan man ta sig in i det? Hur i så fall? Finns kryphål? Om ja, vad kan jag utforska och åstadkomma?” 


Våra medarbetare

Välkommen Marcus Stigelid!

Under februari har vårt säkerhetsteam förstärkts med ytterligare en kollega: Marcus Stigelid. Marcus har arbetat på Knowit sedan hösten 2016 och har tidigare fokuserat på webbutveckling. Med ett intresse för IT sedan han var 11 år samt studier till civilingenjör inom IT med en master med inriktning på säkerhet vill vi önska Marcus varmt välkommen till vårt team!


Våra medarbetare

Välkommen Simon Rawet!

Förra måndagen fick vi ytterligare ett tillskott i vårt säkerhetsteam: Simon Rawet. Varmt välkommen Simon!

Simon har under de senaste tre åren arbetat som penetrationstestare, främst med fokus på webbapplikationer. Han insåg redan under tonåren att han ville arbeta med säkerhet och efter att ha upptäckt säkerhetshål och belönats av IT-avdelningen på sin gymnasieskola kändes det naturligt att studera till civilingenjör inom datasäkerhet. Efter närmare fyra år på utbildningen blev han kontaktad av en vän som undrade om han, på uppdrag av kund, ville testa att hacka sig in i banker - och på den vägen är det. 


Våra medarbetare

Välkommen Rasmus Falkenhem!

Nu välkomnar vi Rasmus Falkenhem till oss på Knowit! Rasmus har studerat till dataingenjör på Linköpings universitet och har sedan barnsben haft ett intresse för it och alltmer med fokus på säkerhet. Hos oss kommer han att bland annat arbeta med IAM, Omada och installation av deras system.


Våra medarbetare

Välkommen Carlos Marjasin!

Idag välkomnar vi Carlos Marjasin, ny kollega sedan 1 december! Carlos kommer närmast från Actsec där han arbetat i en säljande roll med fokus på säkerhet avseende person, information, egendom samt kris och kontinuitet. Med snart 18 år i säkerhetsbranschen har han en djup förståelse för området och beskriver sitt arbete som att fungera som en brygga mellan verksamhet och teknik.


Exjobb

Exjobbaren Madeleine: "Grymt att få vara här!"

Exjobbare Madeleine Serenhov här, LTH-student och snart utexaminerad ICT-ingenjör. Med Lund som bas för studierna har jag tagit mig runt i världen och samlat på mig både språk och erfarenhet. Jag började i Ecuador som webbutvecklare, tog en termin i Kina och en i Chile och landade sedan på Sydkoreas nationella CERT. Det var där intresset för säkerhet väcktes vilket ledde mig till säkerhetsspecialisering och examensarbetet här på Knowit.


Våra medarbetare

Välkommen Björn Vildljung!

Vi fortsätter att växa och välkomnar nu ytterligare en kollega till oss. Björn Vildljung - varmt välkommen! Björn kommer närmast från Volvo Group där han under de senaste åren fokuserat alltmer på IAM, identitets- och behörighetshantering. Hos oss kommer han att ha ett fortsatt fokus på just detta område och även verka för att bredda sin kompetens inom it-säkerhet.


Våra medarbetare

Välkommen Tobias Rydberg!

Ytterligare en ny, men sedan tidigare bekant, kollega är Tobias Rydberg. Välkommen Tobias! 

I våras genomförde Tobias, tillsammans med Lukas Grönquist, sin praktik och sitt examensarbete hos oss på Knowit. Examensarbetet handlar om att undersöka vilka praktiska åtgärder som finns för att uppfylla principerna för konceptet Privacy by Design, en punkt i den nya dataskyddsförordningen (GDPR). Arbetet presenterades vid tre tillfällen under sommaren varav det ena var under CSA Nordic Summit. Det fick ett gott mottagande och går att läsa i sin helhet här.


Våra medarbetare

Välkommen Lukas Grönquist!

Nu vill vi ta tillfället i akt och presentera ett nytt, men för många ändå bekant, ansikte på en av våra nya kollegor: Lukas Grönquist!


Våra medarbetare

Välkommen Max Korkkinen!

Vi är enormt stolta över att få välkomna Max Korkkinen till oss på Knowit Secure!


Våra medarbetare

Välkommen Maylis Karlsson!

Välkommen Maylis Karlsson, varför tycker du det är roligt att arbeta med säkerhet?
- Att jobba med säkerhet är för mig den ultimata utmaningen vad gäller en organisations (företag, myndighet – stor som liten)  skydd av viktig information. Information finns  lagrad på alla typer av media, i huvudet på de anställda, den finns fysiskt tillgänglig i skåp och lådor, på jobbet och hemma och på väg däremellan. Tekniken är långt framme medan jag tror att det finns mycket att åstadkomma vad att bringa god ordning och reda bland den dokumentation som stöder säkerheten,  kartläggning av en organisations risker, planering av klok investering av säkerhet samt ökad medvetenhet hos medarbetarna. Det är framförallt detta som gör att jag fortfarande brinner för säkerheten trots många år i branschen.


Våra medarbetare

Välkommen Charlotta Rudoff!

Välkommen Charlotta Rudoff, varför börjar du på Knowit Secure?


Prenumerera på vårt nyhetsbrev