Digital kommunikation

Bläddra bland bloggar från våra affärsområden

9 verktyg för att komma igång med att testa tillgänglighet

Om man vill vara säker på att ens webbplats är tillgänglig, är det inget som slår användningstest med personer med olika slags funktionsvariationer. Sådana test ger en direkt återkoppling om något är fel och behöver förbättras. Men det finns också massa verktyg för själv komma igång med att utvärdera tillgängligheten, medan du designar eller utvecklar en webbplats. Detta för att redan från början göra rätt.

0 Svar Läs mer

Ny formulärhantering i Episerver CMS

I senaste versionen av Episerver ingår den nya blockbaserade formulärhanteringen, det är en "add-on" som hämtas hem av utvecklarna. De blockbaserade formulären går till skillnad från de gamla XForms att anpassa på ett bra sätt till mobil och läsplatta. Det går att återanvända block till flera formulär, och det går att personalisera, rättighetsstyra och språkhantera blocken. Det finns också en del smarta inbyggda funktioner såsom Captcha, som hjälper till att hålla robotar borta från inputfälten. Annars kan man se anmälningar, exportera data, validera fält, skicka bekräftelsemail osv precis som tidigare. Som redaktör får du upp en ny tabb i resursbiblioteket för alla formulär (där block och media finns sedan tidigare). Om man sedan tidigare använder XForms på sin webbplats, kan man ha båda formulärhanteringarna igång samtidigt om man vill - under en övergångsperiod.

0 Svar Läs mer

Viewport units

Har du någonsin kämpat med element som du vill ha i fullhöjd eller fullbredd (dvs hela höjden/bredden på browserfönstret)? Du kanske vill göra en snygg fotosida där fotografiet tar upp hela ytan, eller kanske halva med text på sidan? Jag fick nyligen höra om en ny enhet som kallas viewport units, som kan vara väldigt användbara! Enheterna skrivs vh (viewport height) och vw (viewport width).

0 Svar Läs mer

Element i botten av kontainer

Har du precis som jag kliat dig i huvudet över hur du ska få ett element att ligga still i botten av sitt kontainerelement utan att behöva ta till absolut positionering?

0 Svar Läs mer

"What happens in Vegas stays in Vegas" brukar det ju heta ...

...men den här gången är det istället "What happens in Vegas shares from Vegas".

0 Svar Läs mer

I Las Vegas på EPiServers event Ascend 15

The Digital Transformation Conference har dragit igång, i den glittrande staden Las Vegas. På klassiska hotell Cosmopolitan samlas EPiServer, partners och kunder för 3 dagars konfererande. Allting är stort i Amerika, för oss som även deltog på EPidagen i Stockholm kan man säga att denna version har extra allt! Några heta samtalsämnen från första dagen: molnet (Digital Experience Cloud), digitala ledare, disrupting digital business, roadmap för EPiServer plattformen, native apps vs  web apps och IOT (internet of things). Vi gjorde även labbsessioner kring bland annat SEO och vi träffade gänget i EMVP (EPiServernätverk av utvecklare som bloggar och svarar på frågor).

0 Svar Läs mer

EPiServer Ascend i Stockholm - ur redaktörens perspektiv

Förändring och framförallt digital transformation var budskapet som genomsyrade EPiServer Ascend som ägde rum den 21 oktober i Stockholm.

0 Svar Läs mer

EPiServer och Knowit - en långlivad affär

Historien om Knowit och EPiServer började för många år sedan, och har utvecklats från ett initialt dejtande till en långlivad affär. Vi har följt varandra genom åren, och som alla par som levt i en tät relation behövs vitamininjektioner för att piffa upp tillvaron ibland. Man behöver få "egentid på tu man hand", man behöver få utvecklas och man behöver ge varandra frihet. Just nu har vi en för oss ny partneransvarig, Hampus Persson, som vi håller på att lära känna, och som vi under hösten genomför en rad aktiviteter tillsammans med.

0 Svar Läs mer

Bli en del av något stort!

Du kanske drömmer om en yrkesbana inom systemutveckling? Du kanske vill lära dig mer om EPiServer eller Sharepoint? Varför inte bli expert på systemförvaltning eller webbutveckling? Du vill så mycket. Du känner att du kanske har en hel del kompetens inom olika områden och att du vill specificera dig inom något. Skaffa dig en egen nisch. Och samtidigt lära känna andra i samma kunskapstörstande situation. Du vill bli en del av något stort!

0 Svar Läs mer

Major headache when working with EPiServer add-ons and continuous release

EPiServer is currently releasing updates according to the “continuous release” approach. I think this is a nice approach as the customer can take advantage of the new features without having to go through large migration projects.

0 Svar Läs mer

Läs mer om Knowit

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Sortera inläggen

Senaste
Mest populära

Ämnen

Visa Alla