Digital kommunikation

Bläddra bland bloggar från våra affärsområden

Snart mindre tjat om kakor?

Europeiska kommissionen har nyligen presenterat ett förslag till ny lagstiftning för integritet och elektronisk kommunikation, där de bland annat föreslår enklare regler om kakor.

0 Svar Läs mer

Viewport units

Har du någonsin kämpat med element som du vill ha i fullhöjd eller fullbredd (dvs hela höjden/bredden på browserfönstret)? Du kanske vill göra en snygg fotosida där fotografiet tar upp hela ytan, eller kanske halva med text på sidan? Jag fick nyligen höra om en ny enhet som kallas viewport units, som kan vara väldigt användbara! Enheterna skrivs vh (viewport height) och vw (viewport width).

0 Svar Läs mer

Element i botten av kontainer

Har du precis som jag kliat dig i huvudet över hur du ska få ett element att ligga still i botten av sitt kontainerelement utan att behöva ta till absolut positionering?

0 Svar Läs mer

DEVintersection - Åtta för priset av en!

0 Svar Läs mer

Att sätta en storleksbudget för webbsidan

På An event apart i San Francisco i början på november handlade ett av föredragen om att "Performance is a design feature", inte något som enbart utvecklarna bryr sig om. Som dom flesta vet så blir skillnaderna stora hos besökares beteende även om laddtiderna är snarlika; det handlar om bråkdelar av sekunder.

0 Svar Läs mer

Oskarp prestanda

Jag var nyligen på en webbutvecklarkonferens där ett av de hetaste ämnena var prestanda. Vi använder internet överallt idag, och inte bara på fasta linor utan ganska ofta på mindre bra nätverk. Därför är det extra viktigt att tänka på prestanda på webben, hur lång tid tar din sida att ladda? En av de största bandbreddstjuvarna är bilder, så hur ska man göra för att få ner storleken på dem när de flesta webbsiter idag har stora fina bilder på sina förstasidor?

0 Svar Läs mer

Smashing Conference Barcelona

Om du som jag är nyfiken och vill utvecklas och lära dig mer inom din yrkesroll vill jag passa på att tipsa om en riktigt bra konferens: Smashing Conference. Konferensen riktar sig till alla som arbetar med User Experience och anordnas av Smashing Magazine, en bra källa till ny kunskap och inspiration inom det här området!

0 Svar Läs mer

Rapport från Innovation 2015

Idag var jag på vår konferens Innovation 2015. Förmiddagen inleddes med intressanta talare och eftermiddagen bjöd på workshops i mindre forum. Kontentan av dagen är att innovation och digital transformation är superhett. Att skörda möjligheterna med innovation kräver beslutsamhet på högsta nivå.

0 Svar Läs mer

Allt som går att tänka om tegelstenar är redan tänkt

Det sägs att logiken bor i den vänstra hjärnhalvan. Det är där vi hittar lösningar på matematiska problem och det är där vi skapar ordning och struktur. Det är förstås effektivt och nyttigt att tänka logiskt. Frågan är om vi ibland blir lite för låsta vid logiskt tänkande? När är det okej, eller rent av nödvändigt, att gå åt det mer ologiska tänkandet? Jag menar, ologiskt logiskt! 

0 Svar Läs mer

Innovation 2015 – nytänkande ledare och framgångsrika processer

Innovation 2015 möter du framstående forskare och ledare och får del av insikter och erfarenheter som du direkt kan tillämpa i din verksamhet. 

0 Svar Läs mer

Läs mer om Knowit

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Sortera inläggen

Senaste
Mest populära

Ämnen

Visa Alla