Digital kommunikation

3 bra tips till den skrivande webbredaktören

Jobbar du som webbredaktör med ansvar för att skapa och optimera texter till webbplatser? Kan det ibland kännas lite tufft att veta vilken typ av innehåll du ska skriva – eller vad som saknas? Då har jag tre smarta tips till dig.

0 Svar Läs mer

5 steg för rätt effekter

Att känna att vi är på rätt väg. Att som kommunikatör åstadkomma en förändring och ha en plan framåt. Effektkartläggning är ett sätt för att hela tiden blir lite bättre, lite smartare.

0 Svar Läs mer

Hur man får en mer tillgänglig webbplats

Om du är som jag, så kan WCAG 2.0 vara väldigt överväldigande. Det är 4 principer, 12 riktlinjer och 3 nivåer av uppfyllande, vilket är mycket att hålla reda på. WCAG 2.0 är väldigt bra – men ibland behöver man något att komma gång med.

0 Svar Läs mer

Tre övningar för rätt innehåll

Vad får du om du lägger ihop åtta engagerade medarbetare från Rättsmedicinalverket, fyra intensiva workshoptimmar, en ansenlig mängd kaffe och tre fokuserade innehållsövningar? Jo, ett gott underlag för att börja fundera kring koncept och innehållsprioritering för Rättsmedicinalverkets nya webbplats.

0 Svar Läs mer

10 frågor om dokumenthantering (förutom den viktiga frågan "varför")

Dokumenthantering i SharePoint - kan vara en bautasten att flytta för många. Det är viktigt att göra rätt från början i ett projekt och skynda långsamt. Det kan ofta kännas som att man är ensammast i världen om att ha en ostrukturerad samling dokument i oändligt antal mappnivåer. Du kanske skäms. Och lider lite grann. Men du och din organisation är inte ensam.

0 Svar Läs mer

Så får du nöjdare webbesökare

Om uppgiftsbaserad design med strategisk innehållshantering

Hur många slösurfar på internet utan mål? Upp med en hand! Med risk för att sticka ut hakan skulle jag vilja påstå att: det är ingen! Även slösurfaren har ett mål, till exempel att slå ihjäl lite tid med den underhållning som nätet kan erbjuda.

0 Svar Läs mer

7 vanliga misstag när du skriver innehåll för webben

Ibland kommer det som en "sidogrej". Ibland kommer det oväntat och ska upp snabbt. Ibland får man ingen tid. Vad jag pratar om? Att producera innehåll till din eller ditt företags webbplats.

0 Svar Läs mer

Realistiska ärr i annorlunda webbtjänst

Ett intressant, viktigt och lite annorlunda uppdrag i år har varit arbetet med det som har gått under arbetsnamnet "Ärrtjänsten", som vi utvecklat för Trafikskadenämnden.

0 Svar Läs mer

Fota, köp, fråga eller låna – en liten guide om bildrättigheter

Behöver du en bild att använda för exempelvis marknadsföring för ditt företag? Då finns det många vägar att gå. Vissa är rätt och vissa är fel – och kan till och med resultera i böter. Upphovsrätt är viktigt att ha kunskap om när du i något sammanhang ska arbeta med bilder. Upphovsrätten i sig täcker fler områden än enbart bilder (eller "Fotografiska verk eller annan bildkonst" som det benämns korrekt), men här och nu ska jag prata om bilder.

0 Svar Läs mer

Blogga smart

Om du är bloggare känner du nog igen uttrycket "bloggtorka". Ibland tar idéerna slut och huvudet är tomt – och spännande inlägg känns som en evighet bort. Driver du dessutom någon typ av företagsblogg, och kanske är den enda bloggaren, så är stressen inte långt borta.

0 Svar Läs mer

Läs mer om Knowit

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Sortera inläggen

Senaste
Mest populära

Ämnen

Visa Alla