Digital kommunikation

Bläddra bland bloggar från våra affärsområden

Tomteverkstad

Vi är inne i en intensiv fas, i projekt och förvaltning, på kontoret och hos er kunder - där vi  knyter ihop säckarna inför årets slut. Leveranserna köas upp på väg ut till molnen, olika releaser och firanden avlöser varandra. Det känns lite som i tomteverkstaden på Kalle Anka på julafton! Visste du förresten att vi på Knowit firade 25 år som bolag med pompa och ståt i början av december? Vi blickar även framåt, planeringar pågår inför det nya året och vi tittar på nya tekniker och lösningar. Genom våra kompetensnätverk, våra partners och våra kunduppdrag samlar vi på oss en stor bank av erfarenheter och idéer som vi gärna delar med oss av. Senast idag tittade vi på en tredjepartsprodukt (QBank) med Episerverkoppling för bild- och filmhantering på en av våra välbesökta lunchdragningar. Vi hoppas ni tar det lugnt i era julbestyr och håller ställningarna sista jobbdagarna.

0 Svar Läs mer

EPiServer och Knowit - en långlivad affär

Historien om Knowit och EPiServer började för många år sedan, och har utvecklats från ett initialt dejtande till en långlivad affär. Vi har följt varandra genom åren, och som alla par som levt i en tät relation behövs vitamininjektioner för att piffa upp tillvaron ibland. Man behöver få "egentid på tu man hand", man behöver få utvecklas och man behöver ge varandra frihet. Just nu har vi en för oss ny partneransvarig, Hampus Persson, som vi håller på att lära känna, och som vi under hösten genomför en rad aktiviteter tillsammans med.

0 Svar Läs mer

De där nya på kontoret

Hej allihopa!

0 Svar Läs mer

Allt som går att tänka om tegelstenar är redan tänkt

Det sägs att logiken bor i den vänstra hjärnhalvan. Det är där vi hittar lösningar på matematiska problem och det är där vi skapar ordning och struktur. Det är förstås effektivt och nyttigt att tänka logiskt. Frågan är om vi ibland blir lite för låsta vid logiskt tänkande? När är det okej, eller rent av nödvändigt, att gå åt det mer ologiska tänkandet? Jag menar, ologiskt logiskt! 

0 Svar Läs mer

Kundrelationer – bland det bästa med konsultrollen

En av de roligaste sakerna med att vara konsult är möjligheten att få arbeta med så många trevliga kunder. Det är en väldigt belönande känsla att kunna hjälpa företag och organisationer – men framför allt personer – med att lyckas med sina webbsatsningar.

Ibland har man en sådan tur att kundrelationer värmer lite extra:

0 Svar Läs mer

Innovativt eller modigt?

Vi har pratat mycket om innovation här hos oss på Knowit på sista tiden. Kanske hör det samman med det kommande eventet Innovation2015 den 12 oktober. Eller så hör det bara till vår natur att sträva efter innovation. Kanske lite av båda delarna. Ett ord som delvis definierar oss på Knowit är nytänkande, vilket såklart är själva roten till innovation. Nytänkande och kreativitet. Innovation är ett spännande ord att diskutera, eftersom det finns många olika sätt att se på hur viktigt det är. Många anser att vara innovativ är en unik egenskap som medföljer någon vid födseln, medan andra anser att innovation är en slumpartad händelse som drabbar några få utvalda. Vi på Knowit anser att innovation är något som man jobbar hårt för – men också något som vem som helst kan omfamna.

0 Svar Läs mer

Bli en del av något stort!

Du kanske drömmer om en yrkesbana inom systemutveckling? Du kanske vill lära dig mer om EPiServer eller Sharepoint? Varför inte bli expert på systemförvaltning eller webbutveckling? Du vill så mycket. Du känner att du kanske har en hel del kompetens inom olika områden och att du vill specificera dig inom något. Skaffa dig en egen nisch. Och samtidigt lära känna andra i samma kunskapstörstande situation. Du vill bli en del av något stort!

0 Svar Läs mer

Kommer ni ihåg när jorden var platt?

Kommer ni ihåg när jorden var platt? På den tiden när det inte gick att segla längre än till Indien? När skeppet liksom skulle falla handlöst rätt ner i någon typ av avgrund. Rakt över kanten. Det var, som vi alla vet, Columbus som trotsade den förväntade tyngdlagen och medeltidens definition av jordens ände, för att istället upptäcka Amerika. Häpet. Jorden var sfärisk.

1 Svar Läs mer

Ny undersökning: Kvinnor och IT

Internetstiftelsen i Sverige med flera har tittat närmare på vad unga kvinnor anser om IT-branschen – vad som lockar alternativt avskräcker dem. Det är förstås högintressant läsning för oss som arbetar inom IT.

0 Svar Läs mer

Sprintdemo - vad är det?

Hos oss i utvecklingsteamen är sprintdemo en viktig och lite högtidlig stund! Det är då vi får chansen att visa allt vi byggt under en så kallad sprint - en utvecklingsperiod (2-3 veckor). Det är ofta roligt att visa en smart funktion, eller hur vi löst ett högt flygande önskemål på ett snyggt sätt. För våra kunder är det en jättebra chans att tidigt och löpande få stor inblick i projektet, då det fortfarande finns goda chanser till att iterera och justera längs vägen. Det kan också vara ett bra tillfälle att bjuda in personer lite utanför den närmsta projektgruppen, dem med stort intresse för projektets framfart som inte deltar i det dagliga arbetet.

0 Svar Läs mer

Läs mer om Knowit

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Sortera inläggen

Senaste
Mest populära

Ämnen

Visa Alla