Digital kommunikation

Bläddra bland bloggar från våra affärsområden

Nya insikter under BI-konferensen 2017

Microsoft med vänner fyllde konferensen på Hotel Post i Göteborg med insikt, kunskap, trender och framtidshopp. Joacim Damgard, VD för Microsoft Sverige inleder konferensen och berättar att endast 12% av Fortune 500-företagen som existerade för 50 år sedan överlevt till idag. Man kan direkt ana orsaken.

0 Svar Läs mer

10 frågor om dokumenthantering (förutom den viktiga frågan "varför")

Dokumenthantering i SharePoint - kan vara en bautasten att flytta för många. Det är viktigt att göra rätt från början i ett projekt och skynda långsamt. Det kan ofta kännas som att man är ensammast i världen om att ha en ostrukturerad samling dokument i oändligt antal mappnivåer. Du kanske skäms. Och lider lite grann. Men du och din organisation är inte ensam.

0 Svar Läs mer

CSR - om att göra skillnad på riktigt

Känner du dig som vi ibland avundsjuk på personer som har ett arbete som är viktigt på riktigt, så som läkare, hjärnforskare, biståndsarbetare och brandmän. Det arbete vi utför räddar sällan liv eller förändrar världen.  Här berättar jag om hur vi gör skillnad på riktigt med hjälp av det vi är riktigt duktiga på:

0 Svar Läs mer

En djungel av möjligheter

Efter att ha fått smälta alla intryck från Microsofts konferens i Chicago tillsammans med egna tankar så tänkte jag ge er mina reflektioner.

Vilka verktyg ska just min organisation ha? Hur ska vi använda dem?
Att ha en plattformsstrategi är idag allt svårare då plattformarna samt produkterna blir allt fler och fler, många överlappar varandra - så finns det verkligen ett givet svar?

Samhället förändras allt snabbare och så också tekniken, Nya funktioner lanseras konstant i allt flera olika typer av molntjänster och branschen förändras på ett nytt agilt sätt med kortare releasecyklar där nya funktioner testas på användarna i en takt som är allt svårare att hänga med i. Mitt i det här står företagsledning och ska göra plattformsval - men går det ens att välja plattform idag?

Be om hjälp
Vi vet att det är en djungel där ute och vi hjälper gärna till att se till att ni får maximalt värde av de verktyg som ni har.

Den första och viktigast frågan blir - hur ser er totala IT och Kommunikationsstrategi ut?

Men det räcker inte att sätta en strategi för  vilka produkter och verktyg organisationen ska ha. För att få maximal nytta och ROI krävs att användarna förstår, inte bara den övergripande strategin utan även ett det konkreta syftet samt får hjälp i sitt användande.

Det är idag inte tillräckligt att säga - Vi väljer plattform X eller Y, men sen då? Alla funktioner där i?(Personligen arbetar jag framförallt med Microsofts produkter och försöker guida i djungeln av verktyg och titta på frågan, hur skapar vi en effektivare digital arbetsplats).

Så varför är det så svårt att ge svar på frågan: Vilka verktyg ska vi använda?

0 Svar Läs mer

Läs mer om Knowit

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Sortera inläggen

Senaste
Mest populära

Ämnen

Visa Alla