Digital kommunikation

Bläddra bland bloggar från våra affärsområden

Sajt för Kronhuset och Kronhusbodarna

Fastighetsbolaget Higab som äger, förvaltar och utvecklar fastigheter för verksamheter både inom offentlig och privat sektor bad oss att göra en sajt för Kronhusbodarna, en av Göteborgs äldsta byggnader och område. Idag används området som plats för gallerier, caféer, butiker och evenemang.

0 Svar Läs mer

Varför ska man göra en webbplats tillgänglig?

Tillgänglighet på webben innebär att skapa förutsättningar för att någon med en funktionsnedsättning ska kunna ta till sig, förstå och använda information på en webbplats, tjänst eller app. Exempel på funktionsnedsättningar som kan påverka användningen är synnedsättningar, lässvårigheter, neurologiska funktionsnedsättningar eller rörelesesvårigheter.

0 Svar Läs mer

Oskarp prestanda

Jag var nyligen på en webbutvecklarkonferens där ett av de hetaste ämnena var prestanda. Vi använder internet överallt idag, och inte bara på fasta linor utan ganska ofta på mindre bra nätverk. Därför är det extra viktigt att tänka på prestanda på webben, hur lång tid tar din sida att ladda? En av de största bandbreddstjuvarna är bilder, så hur ska man göra för att få ner storleken på dem när de flesta webbsiter idag har stora fina bilder på sina förstasidor?

0 Svar Läs mer

Kommer ni ihåg när jorden var platt?

Kommer ni ihåg när jorden var platt? På den tiden när det inte gick att segla längre än till Indien? När skeppet liksom skulle falla handlöst rätt ner i någon typ av avgrund. Rakt över kanten. Det var, som vi alla vet, Columbus som trotsade den förväntade tyngdlagen och medeltidens definition av jordens ände, för att istället upptäcka Amerika. Häpet. Jorden var sfärisk.

1 Svar Läs mer

Lorem ipsum

Nope, vi har inte glömt att byta ut platshållartexten i rubriken. Den klassiska exempeltexten ”Lorem ipsum” är faktiskt ämnet för det här blogginlägget.

Inom webbdesign använder vi rätt ofta platshållartext för att exemplifiera texter i lägen där vi inte har tillgång till det riktiga textinnehållet.

Flera designverktyg har funktioner för utfyllnadstext inbyggt eller som plugin, eller så kan man enkelt hitta det på nätet.

4 Svar Läs mer

I can has hamburger menu?

Vi har tidigare pratat om kakor i bloggen. Nu har turen kommit till hamburgare, våfflor och andra matnyttiga menyikoner.

När en webbdesigner hör ordet ”hamburgermeny” finns chansen att hen inte först och främst associerar till en matsedel för amerikansk snabbmat, utan till den menyikon som nått normstatus för responsiva sajter, appar och andra utrymmeshämmade gränssnitt. Du vet, de tre horisontella strecken, som med lite fantasi och välvilja liknar profilen av en väldigt stiliserad hamburgare?

När välanvända appar som Facebook började använda hamburgarmenyn fick den snabbt spridning, och idag har den hunnit bli något av en standard. Ändå bör man tänka på att ikonen inte är självförklarande. Speciellt om din målgrupp är av det mer internetovana slaget bör du kanske överväga att använda (kanske komplettera med) exempelvis ordet ”meny”.

1 Svar Läs mer

Tips!


Smashing Magazine sammanställde nyligen en lista med somriga bakgrundsbilder, redo att laddas ner till din egen dator. Bilderna är skapade av designers från hela världen, är gratis och finns både med och utan praktisk almanacka.

0 Svar Läs mer

Läs mer om Knowit

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Sortera inläggen

Senaste
Mest populära

Ämnen

Visa Alla