Skip to content

Välkommen Yvonne Zavor!

Nu välkomnar vi Yvonne Zavor, ny kollega i Linköping! Yvonne kommer senast från Linköpings kommun där hon de senaste tre åren haft rollen som dataskyddsombud för flera kommunala nämnder och bolag. Även hos oss kommer hon arbeta med fokus på dataskydd när hon nu blir en del av vårt team inom cybersäkerhet och juridik. 


Berätta lite mer om dig själv! Yvonne Z 2
Jag kommer senast från Linköpings kommun, där jag i nästan tre år har arbetat som dataskyddsombud. Dessförinnan arbetade jag som skattejurist på PwC och innan det studerade jag juridik vid Linköpings universitet där jag tog min examen från det affärsjuridiska programmet.

Som dataskyddsombud på Linköpings kommun arbetade jag för flera kommunala nämnder och bolag. Jag arbetade både stödjande och granskande med framför allt konsekvensbedömningar och granskningar av olika registerförteckningar och liknande. Men det var faktiskt under min tid på PwC som jag för första gången kom in på dataskyddsspåret – jag började som skattejurist men eftersom GDPR var nytt vid den tidpunkten tog det inte lång tid innan jag fastande för det och valde att byta spår helt.


Varför tycker du att dataskydd är så intressant att arbeta med?
Dataskydd berör alla människor på ett eller annat sätt. Man kan relatera till det vilket jag tycker är häftigt; även om man pratar med människor som inte alls arbetar inom området har alla en viss förståelse för vad det innebär. Jag vill vara med och utveckla samhället till ett tryggt informationssamhälle vilket gör att arbetet känns väldigt betydelsefullt. Det är också kul att man själv kan utvecklas så mycket när man arbetar med dataskydd, inte minst eftersom det berör så många andra områden och lagar.

Jag är väldigt nyfiken på informationssäkerhetsområdet och ser fram emot att få komma i kontakt med det mer här på Knowit. Dataskydd och informationssäkerhet går ihop och jag vill gärna få en bättre förståelse för helheten. 


Varför börjar du på Knowit?
Knowit i Linköping har ett väldigt gott rykte inom mitt område och när en tidigare kollega till mig började här så blev det en väg in. Men en stor anledning till att jag börjar här är också det som Knowit står för och att ett så stort bolag har den spetskompetens inom juridik och dataskydd som finns här. Jag har också hunnit testa på konsultlivet lite tidigare och tycker det är väldigt kul!


Vad gör du helst på fritiden?
Allra helst så reser jag när det går. Annars umgås jag mycket med vänner, äter gärna gott och tränar en del. Lever det goda livet helt enkelt!