Välkommen Sebastian Tham!

Våra medarbetare
EMMA ENOKSSON
23.04.2021

Ytterligare en kollega som vi nyligen välkomnat till oss på Knowit är Sebastian Tham! Sebastian kommer senast från Försvarsmakten där han de senaste åren har jobbat med och specialiserat sig på säkerhetsskydd. Han har arbetat brett med säkerhetsskyddets alla delar och har även ett stort intresse för att utbilda inom området. Med fortsatt fokus på säkerhetsskydd är Sebastian nu redo för nya utmaningar som konsult hos oss!

Berätta lite mer om dig själv!
Jag har under största delen av min karriär arbetat inom Försvarsmakten. Där började jag 2011 och tog 2015 min officersexamen, och arbetade då mycket med bland annat ledningsstödsystem och kommunikations- och sambandssystem. Det blev också väldigt mycket arbete med säkerhetstjänst, till exempel som militärpolis men även på högkvarteret.

Redan när jag började inom Försvarsmakten tyckte jag att säkerhet var väldigt intressant att arbeta med, och med tiden så utvecklades det till att jag mer och mer började arbeta med säkerhetsskydd. Det resulterade i att jag sedan 2019 fokuserat på och specialiserat mig inom just säkerhetsskyddsområdet!


Varför är du så intresserad av just säkerhet?
Säkerhet är ju ett väldigt brett område som finns i alla typer av verksamheter, vad vi än gör. Det finns alltid någon form av säkerhetsverksamhet – det kan vara stort eller litet, men förr eller senare kommer man stöta på ett lås på en dörr eller stora it-system som hanterar information. Det finns där men man tänker inte alltid på det. Detta tycker jag gör arbetet med säkerhet väldigt varierat, vilket jag uppskattar och tycker är kul.

När jag jobbade på Försvarsmaktens högkvarter arbetade vi väldigt brett med säkerhet och säkerhetsskydd. Mina arbetsuppgifter kunde inkludera allt ifrån att genomföra säkerhets- och behovsanalyser för olika skyddsobjekt och hålla utbildningar inom säkerhetsskyddsanalys till att genomföra någon form av säkerhetstransport. Det tycker jag är charmen med området – det är aldrig statiskt! 


Vad kommer du att arbeta med hos oss?
Som konsult här på Knowit kommer jag att i olika uppdrag arbeta med säkerhetsskydd. Jag tycker väldigt mycket om och trivs med att få utbilda – det är en del av huvuduppdraget för en officer, så jag har tidigare bland annat läst en del pedagogikkurser vid sidan av mitt arbete. Så jag hoppas också på att få möjligheten att utbilda inom säkerhetsskydd även här! 


Vad gör du helst på fritiden?
Jag försöker segla så mycket det går på somrarna, och så klättrar jag ganska mycket. Det är det som fyller fritiden mest just nu. Sedan blir det lite sportskytte ibland också!


Tack Sebastian! Kul att få lära känna dig lite mer. Återigen, varmt välkommen till oss!