Skip to content

Välkommen Pär Eklund!

Välkommen Pär Eklund, ny kollega i Stockholm! Pär har över tjugo års erfarenhet av it-branschen och har de senaste fem åren arbetat med fokus på it- och informationssäkerhet, närmast i en roll som it-säkerhetsexpert. Nu blir han en del av vårt team inom cybersäkerhet på Knowit och kommer som konsult hos oss arbeta brett inom säkerhetsområdet.

 

Berätta lite mer om dig själv!
Jag har under de senaste dryga tjugo åren arbetat inom Region Stockholm, där jag jobbat med it i olika roller och sammanhang. Bland annat har jag jobbat med utveckling och som driftansvarig, projektledare, tjänsteansvarig och processledare inom it, och i andra operativa roller.

Sedan början av 2017 har jag dock arbetat uteslutande med säkerhet. Anledningen till att jag riktade in mig på just det var framför allt eftersom jag kände att det var dags för något nytt, och eftersom jag alltid arbetat med säkerhet i fokus blev det ett naturligt nästa steg. Jag har arbetat brett med både it- och informationssäkerhet, i roller som lösningsarkitekt och it-säkerhetsexpert, vilket var min senaste roll.

En stor anledning till att jag tycker säkerhet är så intressant att arbeta med är att det till stor del handlar om problemlösning. Som lösningsarkitekt får man exempelvis bygga upp struktur och hitta lösningar i leveranser, vilket är väldigt spännande.

 

Vad kommer du arbeta med som konsult hos oss på Knowit?
Här kommer jag främst arbeta med it-säkerhet och till exempel riskanalyser, kravställning vid upphandling och processframtagning. Jag har redan påbörjat uppdrag där jag bland annat stöttar kunden med implementering av en riskanalyslösning.

En stor anledning till att jag börjar här på Knowit är den bredd vi har inom cybersäkerhet och juridik, och jag ser fram emot att få samarbeta med kollegorna inom området.

 

Vad gör du helst på fritiden?
Då umgås jag helst med familj och vänner. Utöver det spenderar jag en hel del tid på trädgårdsarbete och så är jag gärna ute på landet eller på sjön!