Skip to content

Välkommen Mathilda Perisa!

Ytterligare en kollega som vi välkomnat till vårt Göteborgskontor i mars är Mathilda Perisa! Mathilda har många års erfarenhet av arbete med IT- och informationssäkerhet och kommer senast från Göteborg Energi, där hon varit IT-säkerhetsansvarig.


Berätta lite mer om dig själv!
Jag kommer senast från energibranschen, mer specifikt Göteborg Energi, där jag har arbetat med IT- och informationssäkerhet i nästan sex år. Fokus har legat på säkerhetsskydd, säkerhetsgranskning, outsourcing och att stärka säkerhetsmedvetandet hos alla medarbetare. Innan dess har jag jobbat som säkerhetskonsult i många olika branscher sen 2010. Jag har även en högskoleexamen i projektledning.

Jag har jobbat med säkerhet på ett eller annat sätt sedan 2006, och eftersom jag alltid jobbat under tiden jag studerat, har jag alltid haft ett ben i näringslivet. I början arbetade jag mest med fysisk säkerhet och personsäkerhet. Hösten 2008 börjare jag plugga systemsäkerhet och fick då upp ögonen för informationssäkerhet och dess intressanta utmaningar.

Här på Knowit kommer jag främst arbeta med inriktning mot informationssäkerhet, och det ska bli väldigt spännande att få förkovra mig mer inom området!  

 
Varför börjar du på Knowit?
Det är viktigt för mig att arbeta på ett bolag som delar mina värderingar och det känner jag att Knowit gör. Jag brukar fatta beslut baserat på fakta och detta beslut kändes rätt även i hjärtat och gav mig en bra magkänsla. Jag har faktiskt arbetat som konsult här för ett par år sedan, därför känns det extra roligt att nu vara tillbaka.


Vad gör du helst på fritiden?
Jag delar ett stort vinintresse med resten av min släkt, kroatiska viner i synnerhet. Min bror är sommelier och vi reser varje sommar ner till Kroatien där vi besöker olika vingårdar. Privatekonomi och aktiemarknaden är ett annat stort intresse.


Tack Mathilda! Kul att få lära känna dig mer. Varmt välkommen till Knowit!