Skip to content

Välkommen Marcus!

Välkommen Marcus Larsson, ny kollega hos oss på Knowit från och med september. Marcus har lång erfarenhet av säkerhetsarbete, med en bakgrund inom bevakningsbranschen – och det var också så han fick upp ögonen för säkerhetsskydd och fysisk säkerhet. Närmsta studerade han bland annat informationssäkerhet, säkerhetsskydd och fysisk säkerhet på Företagsuniversitetet. Som konsult hos oss kommer han stötta kunder med fysisk säkerhet.

Marcus Larsson

Hej Marcus! Berätta lite om dig själv och din bakgrund
Jag är 34 år och kommer från Stockholm. Jag har en bakgrund inom bevakningsbranschen med ungefär 10 års erfarenhet. Där har jag arbetat främst som väktare, men också som skyddsvakt och ordningsvakt. Det var som väktare och skyddsvakt som jag kom i kontakt med larm, lås, säkerhetsteknik och fysisk säkerhet och intresserade mig för det och kände att jag ville lära mig mer. 2021 påbörjade jag därför en utbildning på Företagsuniversitetet som heter Säkerhets- och trygghetskoordinator. Det var en bred utbildning som ger mycket möjligheter där jag läste kurser inom fysisk säkerhet, personalsäkerhet, informationssäkerhet, riskhantering och säkerhetsskydd. Efter utbildningen kändes det naturligt för mig att söka jobb inom branschen.

Vad är det som gör dig intresserad av fysisk säkerhet?
Det är en så viktig del! För att få ett komplett säkerhetsskydd krävs fysisk säkerhet, personalsäkerhet och informationssäkerhet. Just fysisk säkerhet ligger mig närmast i och med min bakgrund i bevakningsbranschen. När jag arbetade i bevakningsbranschen var jag på många objekt. Det intresserade mig mycket hur man hade valt och arbetat fram till exempel var kameror sitter och vilka larm som används. Det gjorde mig väldigt nyfiken på det strategiska arbetet bakom.

Varför sökte du dig till Knowit?
Jag såg en utlyst tjänst och både beskrivningen av arbetet och företaget var väldigt tilltalande. Knowit kändes välkomnande och öppna för personer med olika sorters bakgrund. Knowit har dessutom en inkluderande kultur och jobbar för mångfald. Det tror jag är ett starkt och bra koncept. Det är fint att vi kan ta hjälp av varandra, att jag kan vända mig till kollegor med andra kompetenser och jag kan hjälpa dem inom min expertis. Den sortens kultur bidrar till verksamheten!

Vad gör du helst på din fritid?
Då umgås jag gärna med familj och vänner. Jag har en båt, så jag är gärna ute med den om somrarna. Annars tycker jag mycket om att vara ute och promenera i skog och mark.