Skip to content

Välkommen Ludvig Knutsmark!

Nu välkomnar vi Ludvig Knutsmark, ny kollega i Göteborg! Ludvig kommer senast från NTT Security där han arbetat som säkerhetsanalytiker i ett Security Operations Center. Han har en civilingenjörsexamen i datorsäkerhet från Blekinge Tekniska Högskola och genomförde under utbildningen sitt exjobb hos oss på Knowit, i vilket han undersökte om myndigheter kan lagra sekretessreglerade uppgifter hos molntjänstleverantörer. Med ett fokus på teknisk säkerhet är Ludvig nu redo att ta sig an rollen som konsult hos oss, och i höst deltar han även i Cyberhjälteprogrammet!

 

Berätta lite mer om dig själv!
Jag har en bakgrund som civilingenjör i datorsäkerhet, vilket jag studerade vid Blekinge Tekniska Högskola i Karlskrona. Under min sista termin på BTH genomförde jag mitt exjobb här på Knowit i Göteborg, där jag tillsammans med en kollega undersökte hur svenska myndigheter kan använda molntjänster utifrån offentlighets- och sekretesslagen. Ett stort fokus i vårt arbete låg på dataintegritet och kryptering.

Efter att jag tog examen från universitet började jag arbeta som säkerhetsanalytiker på NTT Security, där jag nu varit i ungefär ett år. Där jobbade jag i en SOC, Security Operations Center, och analyserade loggar, larm och sysslade även en del med omvärldsbevakning.


Varifrån kommer ditt intresse för säkerhet?
Intresset kom när jag och en kompis byggde hemsidor när vi var yngre. Vi började då hasha lösenord och tyckte att det var häftigt, och började därefter titta mer på hur man på olika sätt kan knäcka lösenord. Och därefter fortsatte det!

Jag är tekniskt inriktad och tycker framför allt att kryptering och nätverkssäkerhet är väldigt intressanta områden. Samarbetet mellan juridik och teknik är också något jag tycker är roligt och därför kommer Knowit passa som handen i handsken! I stort skulle jag säga att jag helt enkelt gillar problemlösning väldigt mycket. Säkerhet är svårt – det handlar inte bara om säker programmering eller att välja bra lösenord, utan även om väldigt många delar utanför det och hur varje del kan påverka hela ekosystemet. Det gör säkerhet till ett väldigt intressant område att jobba med. 


Varför börjar du på Knowit?
Jag trivdes väldigt bra när jag genomförde mitt exjobb här på Knowit och fick då lära känna och jobba med jättehärliga och kunniga kollegor, så det är riktigt kul att nu vara tillbaka igen. Det känns även spännande att få arbeta som konsult och stötta kunder i olika uppdrag. I höst deltar jag även i Cyberhjälteprogrammet och pluggar till att ta CISSP-tentan, och jag ser fram emot att genom det få lära mig mer om säkerhetsområdet tillsammans med andra nya kollegor. 


Vad gör du när du inte jobbar?
Jag och min sambo har en hund, så det blir många promenader i skogen tillsammans. Annars tränar jag en del och kollar mycket på sport, helst fotboll och hockey! Jag har även fått upp ett intresse för matlagning vilket också tar en del tid.

 

Tack Ludvig! Varmt välkommen till oss.