Skip to content

Välkommen Linus Rosenholm!

Välkommen Linus Rosenholm, ny kollega i Stockholm! Linus har nyligen avslutat sina masterstudier i datavetenskap vid Blekinge Tekniska Högskola och har i samband med dem även läst en master i cybersäkerhet vid Kharkiv National University of Radioelectronics i Ukraina. Linus har ett stort intresse för teknisk säkerhet och pentest, vilket han ser fram emot att arbeta med i sin roll som konsult hos oss. Han är även en av deltagarna i årets Cyberhjälteprogram!

 

Berätta lite mer om dig själv! LinusRosenholm_text
I somras tog jag examen från Blekinge Tekniska Högskola i Karlskrona, där jag läst en kandidat- och en master i datavetenskap. I samband med utbytesstudier fick jag möjligheten att även ta en masterexamen i cybersäkerhet vid Kharkiv National University of Radioelectronics i Ukraina. Utbildningen innehöll bland annat kurser inom penetrationstest, nätverkssäkerhet och risk management, och det var mycket praktiskt arbete vilket var väldigt lärorikt. Jag tycker mycket om att resa och var utöver tiden i Ukraina även på en utbytestermin i Spanien; där läste jag bland annat kurser i juridik och Linux-administration.

Jag är väldigt intresserad av teknisk säkerhet i allmänhet och pentest i synnerhet, och ser fram emot att i framtiden få fokusera på och arbeta med hur man på en teknisk nivå skyddar data. Det är ett spännande område som även är väldigt kul att utbilda inom för att få folk att förstå vikten av säkerhet och vilka brister som finns.

Säkerhet i IoT är ett annat område jag tycker är intressant. Under sista terminen av mina studier skrev jag ett exjobb där jag genomförde en undersökning av automatiserade fordon, framför allt bilar. Jag tog bland annat reda på vad människor har för förväntningar på och etiskt tänkande kring automatiserade fordon. Det visade sig att många är intresserade av att använda fordonen men är även ganska kluvna till hur företag kommer lösa både etiska och andra problem kopplade till exempelvis självkörande bilar, vilket var intressant att se.

 

Varför börjar du på Knowit?
När jag pluggade så höll en kollega från Knowit en presentation om Cyberhjälteprogrammet för några av klasserna på BTH och efter föreläsningen la jag Knowit på minnet. Den positiva bilden som jag fick av företaget, tillsammans med att jag var intresserad av konsultrollen, fick mig att direkt börja tänka på Knowit när det var dags att söka jobb. Det känns jättekul att nu vara på plats här – framöver kommer jag att arbeta i uppdrag med tekniskt fokus och i höst deltar jag även i Cyberhjälteprogrammet!

 

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Då håller jag ofta på med träning. På sommaren seglar jag gärna ute i skärgården och på vintern gillar jag att åka snowboard. Som vardagsträning brukar jag springa, spela innebandy eller gymma. Utöver det tycker jag också om att spela datorspel och så pentestar jag även en del på fritiden.

 

Tack Linus! Återigen, varmt välkommen till Knowit!