Välkommen Johanna Bengtsson!

VÅRA MEDARBETARE

Emma Enoksson
06.05.2020

Nu välkomnar vi Johanna Bengtsson, ny kollega i Göteborg! Johanna har en bakgrund inom systemvetenskap och kommer senast från Enfo, där hon arbetat med IAM (identitets- och behörighetshantering) och DevOps. Med bred erfarenhet från bland annat banksektorn kommer hon framöver att stötta våra kunder i olika uppdrag inom IAM!

Berättar mer om din bakgrund!
Jag har alltid haft ett stort tekniskt intresse och har en bakgrund inom systemvetenskap. Under mina studier arbetade jag som supporttrainee och meddelandeanalytiker på Enfo, på företagets integrationssida. Efter mina studier fick jag ett erbjudande om att fortsätta på Enfo, vilket jag gjorde. Då träffade jag min före detta chef som även var den som fick in mig på säkerhetsspåret. Jag tyckte snabbt att säkerhet var väldigt intressant, och började jobba på Enfos IAM-avdelning. Där arbetade jag bland annat mycket med förvaltning. Senare startade jag även upp en DevOps-leverans, som idag består av sju personer. Jag satt då mycket med utveckling, operations och allt där emellan. De senaste fem åren har alltså varit en blandning där jag arbetat med både IAM och DevOps. 

Från början kom jag in på säkerhet på lite av ett bananskal, vilket jag är väldigt glad för. Säkerhet är väldigt brett och man kan göra väldigt mycket. Man tröttnar aldrig och blir aldrig ”mätt” – det går alltid att lära sig mer, vilket tilltalar mig väldigt mycket. Just IAM gillar jag eftersom man blir så involverad i hela organisationen, och behöver ha en bra uppfattning av den för att kunna skapa en bra IAM-lösning. Det är även väldigt komplext, vilket jag tycker om.

Varför börjar du på Knowit?
Efter att först ha pratat med en kollega på ett annat Knowit-bolag fick jag en väldigt bra bild av företaget och kulturen, och det kändes som en väldigt bra matchning för mig. Eftersom jag ville arbeta med säkerhet fick jag strax därefter kontakt med Petra Strokirk, som är konsultchef inom säkerhet i Göteborg. Vi klickade väldigt väl och den goda bild jag fått av företaget, kulturen och medarbetarna stärktes ytterligare. Jag gillar även att man får möjligheter att utvecklas och att vara med och påverka!

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Då umgås jag helst med min familj – sambo och barn – vilket förstås tar mycket tid. Vi tycker bland annat om att åka ut i Europa med vår husvagn. Italien och Spanien är favoritresmålen, så 600 mil i bil är inga konstigheter! Utöver det tycker jag också mycket om att spela innebandy.

Tack Johanna! Varmt välkommen till oss, hoppas du kommer trivas.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev