Välkommen Johan Hortling!

Våra medarbetare
EMMA ENOKSSON
11.03.2021

Nu välkomnar vi Johan Hortling, ny kollega i Göteborg! Johan är specialiserad på it-forensik vilket han tidigare arbetat med på Ekobrottsmyndigheten och som konsult på 2Secure, som han senast kommer ifrån. Han har ett stort intresse för teknik och it-säkerhet och kommer hos oss främst arbeta med penetrationstester!


Berätta lite mer om dig själv!
Jag påbörjade min bana inom it-säkerhet med att studera it-forensik och informationssäkerhet på Högskolan i Halmstad. När jag var färdig med mina studier började jag jobba på Ekobrottsmyndigheten, där jag i ungefär 6 år arbetade som it-forensiker. Därefter fortsatte jag mitt arbete med it-forensik på 2Secure, där jag kommer ifrån senast.

It-forensik handlar i stort om att hitta bevis i digital miljö för att kunna stödja i en brottsutredning. Det kan handla om att man analyserar allt från USB-minnen till telefoner, datorer och servrar. Därifrån tar man ut relevant data och information för att i slutändan presentera för utredningsgruppen.

Utöver intresset för it-forensik har jag också ett stort intresse för penetrationstester och jag har länge varit intresserad av möjligheten att arbeta med fokus på det. En av anledningarna till att jag nu börjar här på Knowit är just att jag får chansen att helt fokusera på penetrationstester vilket ska bli väldigt roligt. Jag hade även en bra bild av Knowit som företag sedan tidigare och jag ser fram emot att nu få bli en del av teamet!


Varifrån kommer ditt intresse för säkerhet?
Jag har alltid varit väldigt intresserad av gamla filmer med hackers och liknande samtidigt som jag alltid har tyckt mycket om problemlösning, så tack vare det skulle jag säga att intresset för säkerhet började. När jag sedan pluggade på högskolan växte såklart intresset allt mer.

Just penetrationstester tycker jag är extra intressant eftersom behovet av det är så stort. Det finns fortfarande stora problem med säkerheten på många bolag, både här i Sverige och internationellt, samtidigt som man nästan varje vecka läser om olika typer av attacker som skett. Säkerhet är en otroligt viktig fråga som alltid är på tapeten, vilket också gör det till något väldigt spännande och betydelsefullt att arbeta med.  


Vad gör du helst på fritiden?
Jag har en dotter på fem månader, så mycket av min tid går förstås till att ta hand om henne. Genom åren har säkerhet även blivit ett stort fritidsintresse för mig och inte bara något jag arbetat med – jag håller gärna på med säkerhet i olika former så mycket jag kan och hinner, och mycket av min fritid går åt till CTFer och liknande!


Tack Johan, kul att få lära känna dig lite mer! Återigen, varmt välkommen till oss.

Läs fler av våra blogginlägg

Fler inlägg