Skip to content

Välkommen Joel Franzén!

Ytterligare en kollega som vi nyligen välkomnat till vårt Stockholmskontor är Joel Franzén. Joel är utbildad inom it-forensik och informationssäkerhet och kommer närmast från Polismyndigheten där han de senaste tre åren har arbetat som informationssäkerhetsspecialist. Han har ett stort intresse för säkerhetsskydd vilket han bland annat kommer arbeta med i sin roll som konsult hos oss.

 

Berätta lite mer om dig själv! Joel F_blogginlägg 2
Jag kommer senast från Polismyndigheten där
jag i ungefär tre och ett halvt år har arbetat som informationssäkerhetsspecialist. Där har jag jobbat med allt från säkerhetsgranskningar till kravställning och sedan den nya säkerhetsskyddslagen trädde i kraft 2019 har det varit väldigt mycket arbete relaterat till den, vilket också gjort att jag fått ett stort intresse för just säkerhetsskydd. Teknik är något jag också har ett stort intresse för och även om jag tidigare arbetat mycket åt management-hållet så har tekniken alltid funnits med på en övergripande nivå.

Varifrån kommer ditt intresse för säkerhet?
Det kommer i grund och botten från att jag alltid har varit intresserad av it och datorer. När det var dags att börja studera valde jag därför att plugga It-forensik och informationssäkerhet på Högskolan i Halmstad.

It- och informationssäkerhet är en del av hela kedjan som behövs för att skapa ett sammanhängande skydd i samhället. Att det finns ett stort behov av detta syns inte minst i media och det som rapporteras kring cyberattacker och liknande. En stor anledning till att jag tycker det är så intressant och givande att jobba med säkerhet är just för att det ger en möjlighet att vara med och göra samhället tryggare och bättre.

Varför börjar du på Knowit och vad kommer du att jobba med hos oss?
Jag har hört mycket gott om Knowit och tycker att det känns som ett modernt företag. Det finns också en otrolig bredd av kompetens här vilket också gjorde att jag kände att jag ville komma hit. Här kommer jag främst arbeta med informationssäkerhet och ha en särskild inriktning på säkerhetsskydd. Inom det kommer jag bland annat utföra granskningar samt stötta kunder i arbetet med att få verksamheten kompatibel med säkerhetsskyddslagen.

Vad gör du helst på fritiden?
Då tränar jag gärna. Jag spelar väldigt mycket, kanske lite för mycket, padel, och när det är sommar spelar jag golf. Utöver det så umgås jag med min sambo, vänner och familj, och så håller jag gärna på med datorn hemma.

 

Tack Joel! Kul att få lära känna dig lite mer. Återigen, varmt välkommen till oss!