Välkommen Hanna Friberg!

VÅRA MEDARBETARE

Emma Enoksson
28.09.2020

Välkommen Hanna Friberg, ny kollega i Stockholm! Hanna kommer närmast från en konsultroll på Accenture där hon arbetat för ett världsledande telekomföretag i ett digitalt transformationsprojekt inom IAM, identitets- och behörighetshantering. Hon är utbildad inom data- och systemvetenskap och har en masterexamen i management med inriktning på informationssäkerhet. Med fortsatt fokus på IAM-området är hon nu redo för nya utmaningar som konsult hos oss!

Berätta lite mer om din bakgrund!
Jag kommer från en riktig it-familj – min mamma, pappa, lillebror och jag själv har alla samma grundutbildning, en kandidatexamen inom data- och systemvetenskap. Så jag kände tidigt att jag nästan var tvungen att börja med it! När jag var liten förstod jag mig inte riktigt på det, men allt eftersom jag blev äldre tyckte jag att it blev mer och mer intressant. Jag tog min kandidatexamen på Stockholms universitet och flyttade därefter till London för att studera till en master inom management med inriktning på informationssäkerhet.

Efter mina studier började jag arbeta på säkerhetsavdelningen på Accenture, där jag kommer från senast. Jag jobbade främst med ett stort digitalt transformationsprojekt hos en kund, där jag ansvarade för olika aktiviteter inom IAM.

Varifrån kommer ditt intresse för it- och informationssäkerhet?
Mitt intresse för området började redan under universitet när jag gick en informationssäkerhetskurs. Efter att ha påbörjat den tänkte jag ”varför är det här bara en kurs för just den här utbildningen, varför är den inte obligatorisk för alla”? I början av kursen gick vi igenom de mer övergripande, grundläggande delarna inom säkerhet men ju mer jag fick lära mig insåg jag att området är hur stort som helst och består av många olika delar. Det pratades även mycket om att säkerhet blir allt mer relevant och är viktigt att arbeta med överallt. Då kände jag att det är det här området jag vill nischa in mig på och började brinna för det!

Att jag sedan intresserade mig för just IAM beror bland annat på att det är ett område där det händer så otroligt mycket – det är så mycket man måste hålla sig uppdaterad om och man måste tänkta framåt och vara innovativ. Utöver det ser det också väldigt olika ut hur man arbetar med exempelvis behörighetshantering i olika organisationer, vilket gör det till ett väldigt intressant område att vara konsult inom. Det är ett brett område som förenar teknik och verksamhet och man får agera brygga däremellan, vilket är precis vad jag tycker är mest spännande.

Här på Knowit kommer jag fortsättningsvis arbeta med just IAM och har redan hunnit gå in i ett uppdrag där jag blir teknisk projektledare. Där kommer jag att hjälpa kunden med införandet av ett behörighetssystem och även hjälpa till med rådgivning och strategi.

Vad gör du helst på fritiden?
Träning och hälsa är min grej! Det är något jag kan göra utifrån mina egna villkor för att må bra, och jag gillar både löpträning och styrketräning. Utöver det tycker jag mycket om att spendera tid med vänner och familj och hitta på saker tillsammans, som att laga middag eller spela padel, vilket jag precis börjat med. Jag gillar även att spela tv-spel – jag och min bror spelade mycket tillsammans när vi var små och det intresset sitter kvar!

Tack Hanna! Återigen, varmt välkommen till oss.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs fler av våra blogginlägg