Välkommen Daniel Blom!

Våra medarbetare
EMMA ENOKSSON
02.09.2019

Varmt välkommen säger vi nu till Daniel Blom, ny kollega i Stockholm! Daniel kommer närmast från Säkerhetspolisen där han under lång tid arbetat med fokus på säkerhetsskydd. Nu blir han en del av vårt team inom samhällssäkerhet, och kommer framöver hjälpa våra kunder med bland annat säkerhetsskyddsanalys, fysisk säkerhet och utbildning inom området.

Berätta lite mer om dig själv!
Jag kommer från Linköping och flyttade hit till Stockholm -99. Under nästan alla år här i Stockholm har jag bott ute i skärgården, bortsett från min första tid då jag bodde i Vasastan. Jag är uppvuxen på landet så det är i sådana miljöer jag trivs, och Stockholms skärgård är ju fantastisk.

Jag har arbetat med säkerhet i ungefär 20 år, och kommer senast från SÄPO där jag arbetat i drygt 9 år. Under min tid där har jag haft lite olika roller, bland annat som specialist inom fysisk säkerhet och säkerhetsskydd. Under mina år vid SÄPO gjorde jag även ett avbrott då jag arbetade på Regeringskansliet, vilket blev ungefär 7 år. På Regeringskansliet arbetade jag främst med säkerhetsskyddsfrågor, men gick alltså efter det tillbaka till SÄPO. Där arbetade jag bland annat med säkerhetsskyddsföreskrifter, vägledningar inom säkerhetsskydd och andra interna uppdrag – de flesta kopplat till säkerhetsskydd eller närliggande områden.

Under min senaste tid på SÄPO var jag anställd som verksamhetsutvecklare på säkerhetsavdelningen, vilket innebar att jag arbetade med verksamhetsutvecklingsfrågor för de enheter som ingår i avdelningen. Jag arbetade även med säkerhetsskyddsutbildningar och med att utforma SÄPOs säkerhetsskyddsföreskrifter, som är en del av den nya säkerhetsskysslagstiftningen.

Vad kommer du att arbeta med hos oss?
Jag blir en del av vårt team inom samhällssäkerhet och kommer främst att arbeta med fokus på säkerhetsskydd. Jag kommer både att arbeta med strategiska frågor och vara ute hos våra kunder och bland annat hjälpa dem med säkerhetsskyddsanalys och utbildning inom området.

Mitt intresse för säkerhet kom egentligen av en slump, men nu känner jag att det som är grunden till mitt intresse och som motiverar mig är att kunna bidra till samhällssäkerhet och framför allt skyddet av Sveriges säkerhet. Detta görs genom säkerhetsskydd, vilket är den delen jag tycker är mest intressant att syssla med. 

Att nu bli en del av teamet och kunna bidra till att utveckla Knowits affärsområde inom säkerhetsskydd, och samtidigt kunna bidra till Sveriges säkerhet, ser jag mycket fram emot. Det är ett starkt lag jag har förmånen att ingå i och jag ser fram mot att utvecklas och lära mig mer tillsammans med Knowit.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Jag har två grabbar på 17 och 11 år som det förstås blir mycket tid med. När det kommer till fritidsintressen har motorcykel varit ett intresse genom hela livet och jag ägnar mig också en del åt jakt. Jag gillar även att åka båt ute i skärgården tillsammans med mina grabbar som håller på att lära sig att köra motorbåt.

Tack Daniel! Återigen, varmt välkommen till oss.