Välkommen Christopher Walterström!

Våra medarbetare
EMMA ENOKSSON
17.03.2021

Nu välkomnar vi Christopher Walterström, ny kollega i Stockholm! Christopher är specialiserad på säkerhetsskydd vilket han de senaste åren arbetat med som konsult på PwC. Han har en bred kunskap inom området och har tidigare arbetat med säkerhetsskyddets alla delar hos både privata och offentliga verksamheter. Med fortsatt fokus på säkerhetsskyddsområdet är han nu redo för nya utmaningar hos oss!

Berätta lite mer om dig själv!
Jag är officer i grunden och har tidigare varit inom Försvarsmakten i ungefär 10 år. Efter min tid där började jag studera till en kandidatexamen i Ledarskap under påfrestande förhållanden på Försvarshögskolan. Säkerhet har alltid intresserat mig mycket, så efter studierna och min tid i Försvarsmakten var det naturligt att det var det jag skulle fortsätta arbeta med.

Säkerhetsskydd var för mig extra intressant att börja arbeta med, främst på grund av den tydliga kopplingen till omvärlds- och samhällsutveckling som området har – säkerhetsskydd handlar om skyddet av samhällets absolut viktigaste och mest grundläggande funktioner. Att få arbeta med dessa verksamheter och frågor är både intressant och meningsfullt.

Senast kommer jag från PwC där jag arbetat som säkerhetsskyddspecialist. Jag har tidigare arbetat med säkerhetsskyddets alla delar och skulle säga att jag är väldigt bred inom området, men eftersom jag under en tid var biträdande säkerhetschef på PwC har jag arbetat lite extra med personalsäkerhet. 


Varför börjar du på Knowit?
Att Knowit har samlat och attraherat en så bra kompetensgrund och bas inom säkerhetsskyddsområdet, som utgörs av vårt säkerhetskyddsteam, var en stor anledning till att jag ville börja här. Den samlade kompetensen och erfarenheten är unik på marknaden, och då var det naturligt för mig att jag ville vara där den finns. Att Knowit har resurserna hos ett stort bolag samtidigt som det finns småskalighet och det lilla perspektivet lockade också!


Vad kommer du att arbeta med hos oss?
Jag kommer arbeta med säkerhetsskydd och kommer stötta våra kunder med olika frågor inom det. Jag har redan hunnit påbörja ett spännande uppdrag där jag kommer jag vara projektledare för implementationen av säkerhetsskydd hos en kund.


Vad gör du helst på fritiden?
Jag har familj med två barn så mycket tid spenderar jag förstås med dem. Vi har precis flyttat till ett hus och mycket av fritiden går åt till det också. Annars älskar jag att träna och läsa – helst läser jag facklitteratur inom olika ämnen.


Tack Christopher! Återigen, varmt välkommen till oss.

Läs fler av våra blogginlägg

Fler inlägg